Κάδοι ηλεκτρικών συσκευών σε κοινότητες του Δήμου Τεμπών

*ΣΕ ΣΥΚΟΥΡΙΟ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ, ΠΥΡΓΕΤΟ ΚΑΙ ΓΟΝΝΟΥΣ *«ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΤΟΥΝ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ *ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2024 13:21

Ένα σημαντικό έργο για την προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο την εξάλειψη της μόλυνσης που προκαλεί η ανεξέλεγκτη ρίψη χαλασμένων ηλεκτρικών συσκευών από πολίτες σε υπαίθρια μέρη, προχωρά ο Δήμος Τεμπών.

Ειδικότερα, δρομολογεί την εγκατάσταση τριών ειδών κάδων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών και συγκεκριμένα ηλεκτρικών συσκευών, λαμπτήρων και τόνερ, στο Συκούριο, στον Πυργετό, στους Γόννους και στο Μακρυχώρι αρχικά, ενώ παράλληλα προγραμματίζει δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τη συλλογή αυτών των ειδών.
Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Γιώργος Νικολάου, ο οποίος ήταν και ο εισηγητής του θέματος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τεμπών (απ όπου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία), «ενισχύουμε τη σύμβαση που έχουμε συνάψει ως Δήμος, με εταιρεία ανακύκλωσης, σχετικά με τη συλλογή παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Αναλυτικότερα, εδώ και τρία χρόνια έχουμε εγκαταστήσει με την εταιρεία κάδους συλλογής μεγάλων και μικρών ηλεκτρικών συσκευών στα Αμαξοστάσια του Συκουρίου και του Μακρυχωρίου. Σήμερα επεκτείνουμε αυτό το έργο, προσφέροντας τη δυνατότητα στους πολίτες να βρουν αυτούς του κάδους και να πετάξουν τέτοιου είδους απορρίμματα, μπροστά στο σπίτι τους.
Θα τοποθετηθούν σε κεντρικές θέσεις στο Συκούριο, στον Πυργετό, στους Γόννους και στο Μακρυχώρι αρχικά, με στόχο την εγκατάσταση ανάλογων κάδων και σε άλλες κοινότητες. Είναι επιζήμιο για το περιβάλλον που ζούμε να πετούμε τέτοιου είδους αντικείμενα (χαλασμένα ψυγεία, θερμοσίφωνες, πλυντήρια, φουρνάκια κ.α.) στην ύπαιθρο και να δημιουργούμε εστίες μόλυνσης».
Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, «η σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Δήμου Τεμπών και της Εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία με απώτερο στόχο την ορθή ανακύκλωση αποβλήτων ειδών ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, βάσει πάντοτε του σχετικού ΦΕΚ 905 Β/17.6.2004 του Υπουργείου Περιβάλλοντος».
ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΔΟΙ
Όπως ανάφερε ο αντιδήμαρχος, θα τοποθετηθούν συνολικά δώδεκα κάδοι και σημείωσε «στις τρεις κοινότητες θα τοποθετηθούν από τρεις κάδοι. Ο ένας θα είναι για τη συλλογή ηλεκτρικών μικροσυσκευών, ο δεύτερος για τη συλλογή λαμπτήρων και ο τρίτος για τη συλλογή τόνερ.
Τον όφελος του δήμου αναλογεί σε 120 ευρώ ανά τόνο ανακυκλώσιμων υλικών που θα συγκεντρωθούν.
H υλοποίηση του προγράμματος προβλέπεται να ξεκινήσει με την ενημέρωση της χρησιμότητας της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών σε σχολεία του Δήμου Τεμπών από τον υπεύθυνο της εταιρείας, σχετικά με τη σημαντικότητα και τη χρησιμότητα της υλοποίησης του προγράμματος.
Το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει βασικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου μας, καθώς αποτελούσε και αποτελεί κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass