ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΡΕΤΤΟΠΟΥΛΟΥ

Φωτογραφίζοντας τη στιγμή...

*Χθες έγιναν στο Γαλλικό Ινστιτούτο τα εγκαίνια της έκθεσής του

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2011 1:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:59
Στιγμές της καθημερινής ζωής στην ύπαιθρο και την πόλη, εκφραστικά πρόσωπα, ήρεμα τοπία της θεσσαλικής γης, γραφικά καρνάγια, αθώα παιδικά βλέμματα, σκηνές δρόμου, αποτυπώνονται με τον πιο φυσικό τρόπο μέσα από το φωτογραφικό φακό του Λαρισαίου Κώστα Βρεττόπουλου.
Ο 77χρονος φωτογράφος από χθες εκθέτει σε αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας ένα εξαίρετο δείγμα φωτογραφιών του μέσα από το πλούσιο υλικό που διαθέτει από το λεύκωμά του με τίτλο «Περιπλανήσεις στη Θεσσαλία».
Χθες έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Βρεττόπουλου και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό που δείχνει ελληνικές περιοχές και κυρίως εικόνες της Λάρισας που είναι και η αγαπημένη πόλη του φωτογράφου.
Ο Κώστας Βρεττόπουλος μιλώντας χθες στο πλαίσιο των εγκαινίων τόνισε ότι μέσω της φωτογραφίας ταξιδεύει και αποτυπώνει ό,τι τον συγκινεί και ό,τι θα πρέπει να καταγραφεί και να μείνει στην αιωνιότητα.
Για τον ίδιο σημείωσε η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία είναι διέξοδος από την καθημερινότητα, άσκηση της παρατηρητικότητας και γενικά στιγμές που
δεν πρέπει να χαθούν.
Για το φωτογράφο Κώστα Βρεττόπουλο μίλησε χθες στο πλαίσιο των εγκαινίων ο δημοσιογράφος και διευθυντής σύνταξης των Θεσσαλικών Επιλογών της «Ε» κ. Αχιλλέας Τραγούδας ο οποίος τόνισε ότι ο Λαρισαίος φωτογράφος, προσπαθεί να αιχμαλωτίσει κοντά 60 χρόνια τώρα με τα κλικ της φωτογραφικής του μηχανής ταξιδεύοντας σε κάθε ελληνική γωνιά -και, κυρίως, περιπλανώμενος στα καμποχώρια, τις παραλίες και τα βουνά της Θεσσαλίας και, φυσικά, στην πάντα αγαπημένη του Λάρισα, κι όχι σε κάποια ψηφιακή μορφή, φυλαγμένη σ' ένα κομπιούτερ, αλλά στα καρέ του κλασικού φιλμ και του φωτογραφικού χαρτιού.
Ο μυστικός κόσμος του, σημείωσε ο κ.Τραγούδας, αποκαλύφθηκε και όλα αυτά που έκρυβε επιμελώς τόσα χρόνια έγιναν γνωστά και μαζί και η αγάπη του για τη φωτογραφία.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου.
Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η εφημερίδα «Ελευθερία».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass