ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Μαγεμένη επέστρεψε η χορωδία του ΜΣΛ

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2012 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:36
Επέστρεψε από την πόλη Πομόριε (Αγχίαλος) της Βουλγαρίας η ανδρική χορωδία του Μουσικού Συλλόγου Λάρισας όπου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Ορθόδοξη Εκκλησιαστικής Μουσικής «Θεοτόκος-Άξιον Εστί».
Η χορωδία παρευρέθηκε στην τελετή του Αγιασμού στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σλίβεν κ. Ιωαννίκιος στον Ι.Ν. της Γεννήσεως της Θεοτόκου της πόλης. Μετά τη λήξη της τελετής ο Σεβασμιότατος-ο οποίος μιλάει άπταιστα τα ελληνικά- καλωσόρισε τις χορωδίες και αναφέρθηκε στη σημασία του Φεστιβάλ. Την επόμενη μέρα ο δήμαρχος του Πομόριε δέχτηκε στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Συλλόγου αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Π. Παπαθανασίου, τον μαέστρο κ. Χ. Κτιστάκη και τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου κ. Π. Ρεμπάπη και εξέφρασε τη μεγάλη χαρά που η ελληνική χορωδία παίρνει μέρος στο Φεστιβάλ, μίλησε για τη σημασία του, και τόνισε ότι ο Δήμος το στηρίζει ποικιλοτρόπως εδώ και πολλά χρόνια. Στη συνάντηση παρευρέθη και η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Πομόριε κ. Στέφκα Αλίκοβα.
Κατόπιν η ελληνική αντιπροσωπεία παρευρέθη σε συνάντηση γνωριμίας και παρουσίασης των χορωδιών με την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ, όπου ο μαέστρος της χορωδίας κ. Χ. Κτιστάκης παρουσίασε τη χορωδία. Ακολούθησαν επαφές από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του Συλλόγου με τους αντιστοίχους των άλλων χορωδιών οι οποίοι εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους για συνεργασία με τη χορωδία του Συλλόγου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα μέλη της χορωδίας επισκέφτηκαν το σπίτι της Ελληνικής Κοινότητας όπου η πρόεδρος κ. Στέφκα Αλίκοβα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επίσκεψη και μίλησε για τις προσπάθειες που καταβάλλει η ίδια και τα μέλη της Κοινότητας για τη διατήρηση της ελληνικής παράδοσης. Εξέφρασε δε το παράπονό της για την παντελή απουσία του ελληνικού κράτους. Η χορωδία του Συλλόγου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Χ. Κτιστάκη έδωσε δύο συναυλίες. Μία στην Κεντρική πλατεία της πόλης και την άλλη στον Ι.Ν. της Γεννήσεως και απέδωσε άριστα και σύμφωνα με το εκκλησιαστικό ύφος σπουδαία έργα μεγάλων Ελλήνων κυρίως συνθετών που άγγιξαν σαν απαλή δροσιά τις ψυχές των φίλων της Ορθόδοξης θρησκευτικής μελωδίας. Μέσα στην εκκλησία της Γεννήσεως δημιούργησε ένα μεγαλειώδες μελωδικό και συγκινητικό ηχητικό αποτέλεσμα προς «Δόξαν Θεού και τέρψιν ώτων ακουόντων». Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο σολίστ κ. Ι.Λεβιδιώτης με την ερμηνεία του στο «Hvalite Imya Gospodne» του D.Hristov ο οποίος και καταχειροκροτήθηκε.
Τα μέλη της χορωδίας είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να απολαύσουν στον Ι.Ν. της Γεννήσεως υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου χορωδίες που διαμόρφωσαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα που παρέσυρε σε μέθεξη το ακροατήριο. Επίσης παρακολούθησαν και συναυλίες με φολκλορικά τραγούδια από τις χορωδίες στην Κεντρική πλατεία της πόλης. Τα μέλη της χορωδίας επισκέφτηκαν επίσης το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου της πόλης και ακολούθως την πόλη Νέσσεμπαρ Της αποστολής ηγήθηκε ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου κ. Γ. Βάνης και τη συνόδευσε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χ. Σιδερόπουλος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass