ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μία ακόμη εβδομάδα διαδρομών ολοκληρώθηκε

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2012 20:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:41
 Η Σελήνη και ο Ήλιος συναντήθηκαν και αναμετρήθηκαν για χάρη της Γης. Παιδιά ηλικίας 8 έως 11 ετών, είχαν τη δυνατότητα να δουν τον Ήλιο και τη Γη να κινούνται μπροστά στα μάτια τους με τη βοήθεια απλών υλικών.
Ξεναγοί και εμψυχωτές σ' αυτό το ταξίδι ήταν ο κ. Ιωάννης Χουινάβας, φυσικός και υπεύθυνος λειτουργίας του Δημοτικού Αστεροσκοπείου Λάρισας και ο κ. Σταύρος Παπατζέλος, βιοχημικός και ερασιτέχνης αστρονόμος.
Οι αλλαγές της ώρας και των εποχών εξηγήθηκαν με τόση σαφήνεια και παραστατικό τρόπο, ώστε τα παιδιά αισθάνθηκαν άνετα και εξέφρασαν όλες τις απορίες τους για το διάστημα και τους πλανήτες. Στη συνέχεια η Κάρη η καρακάξα φώλιασε στη Βιβλιοθήκη. Τις μαγικές λέξεις από το βιβλίο του Κώστα Μάγου «Καλώς ήλθες Καρακάξα» βροντοφώναξαν παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Με τη βοήθεια της κ. Σοφίας Μαμούρη, βιβλιοθηκονόμου, τα παιδιά διαπίστωσαν πως τα βιαστικά συμπεράσματα δεν είναι πάντα σωστά και είναι σημαντικό να περιμένουν για να ανακαλύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα ενός νέου φίλου. Ένα μέρος στο δάσος, όπου είναι ευπρόσδεκτα όλα τα ζώα, δημιούργησαν με τις ζωγραφιές τους, τις οποίες δώρισαν στη Βιβλιοθήκη, ώστε να αποτελεί και η ίδια φωλιά γνώσης, δημιουργίας και αγάπης.
Τα ταξίδια στη βιβλιοθήκη συνεχίζονται για τους μικρούς φίλους.
Την Τρίτη 31 Ιουλίου από τις 11:00-12:30 το πρωί σειρά έχει «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ». Εμψυχωτής θα είναι η Σουλτάνα Γκαργκάνα, θεολόγος. Για παιδιά: προσχολικής ηλικίας, με προεγγραφή, στη Βιβλιοθήκη
Την Τετάρτη 1 Αυγούστου από τις 11:00-12:00 το πρωί ακολουθούν «Οι διαδρομές των ηρώων». Εμψυχωτής θα είναι η Βασιλική Τσιγάνη, βιβλιοθηκονόμος. Για παιδιά: άνω των 6 ετών, με προεγγραφή, στη Βιβλιοθήκη.
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2410-531.973 και 2410-533.390 και στη διεύθυνση: Παπακυριαζή 47. Υπεύθυνη προγράμματος: Χατζηαβραάμ Χρυσούλα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass