ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ

Συνάντηση μουσικών με ποιότητα

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2012 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:40
Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συκούριο η 1η Μουσική Κατασκήνωση της περιοχής. Κατά τη διάρκειά της νέοι μουσικοί – μαθητές που έφτασαν από διάφορα μέρη της χώρας, είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν, να μελετήσουν, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να δεχτούν πλήθος ερεθισμάτων μέσα σε ένα δημιουργικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον. Η ανταλλαγή εμπειρίας, η γνωριμία άλλων τρόπων εργασίας, μελέτης, η συνάντηση διαφορετικών αντιλήψεων, μεθοδολογιών, κουλτούρας, έδωσε σε όλους την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν περισσότερα και πολύτιμα εφόδια για την τέχνη τους.
 Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν η παρουσία της ομάδας της Παραδοσιακής Μουσικής. Ο ποιοτικός και επιστημονικός τρόπος που ερευνά και εργάζεται αναδεικνύοντας τον μουσικό πλούτο της χώρας μας, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να διαπιστώσουν την αναγκαιότητα στήριξης, προβολής και αναγωγής της σε θέση ισότιμη με αυτή της λεγόμενης «λόγιας» μουσικής. Η συνάντηση των δύο κόσμων πραγματοποιήθηκε αρμονικά στη Μουσική Κατασκήνωση και η πολιτιστική ανταλλαγή, προϊόν αυτής της συνύπαρξης ήταν ανεκτίμητη. Οι διοργανωτές κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ώστε να επιτύχουν μία ποιοτική διοργάνωση σε όλα τα επίπεδα.
Ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας υποστήριξαν οικονομικά και διοικητικά αυτή την προσπάθεια και με τη φιλοξενία που προσέφεραν έδωσαν τη δυνατότητα στους νέους μουσικούς, στους σπουδαστές μουσικής, στους δασκάλους και σε όλους τους ενδιαφερόμενους όχι μόνο να παρακολουθήσουν, αλλά να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας καταβάλλοντας ένα πολύ προσιτό – συμβολικό αντίτιμο. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για να χτιστεί μια παράδοση πολιτισμού, μάθησης και δημιουργίας με τη συμβολή της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας. Οι εκδηλώσεις που έγιναν ήταν πάρα πολλές και σε μικρό χρονικό διάστημα. Παρά τις δυσκολίες του «καύσωνα» πραγματοποιήθηκαν 6 κεντρικές συναυλίες και διάφορα δρώμενα στο δρόμο και σε άλλα μέρη (Μακρυχώρι, Μεσάγκαλα κ.λπ.), 2 παραστάσεις κουκλοθέατρου και πολλά αυθόρμητα μέσα και έξω από την κατασκήνωση. Οι μουσικοί αγώνες δημιούργησαν ένα όμορφο κλίμα συναγωνισμού ανάμεσα στους κατασκηνωτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους μέσα σε μια φιλική και ζεστή ατμόσφαιρα προσφέροντάς τους ουσιαστικά ένα ακόμη σημαντικό μάθημα. Η μουσική κατασκήνωση έκλεισε με μία μεγάλη συναυλία από έργα επιλεγμένα μέσα από τη δουλειά των νέων μουσικών των τάξεων, φλάουτου, βιολιού, τρομπέτας, φαγκότου, βιολοντσέλου, κιθάρας, πιάνου και παραδοσιακής μουσικής υπό την πιανιστική συνοδεία του Δ. Κτιστάκη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass