Η ιστορία των πόλεων μέσα από τα μουσεία τους

* ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΙΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 12:41

Τιμώντας την 80η επέτειο της απελευθέρωσης της Λάρισας από τη Γερμανική Κατοχή ως ζωτικό κομμάτι της τοπικής ιστορίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας και ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Εθνικής Αντίστασης Λάρισας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργανώνουν τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μουσείων και Φίλων Μουσείων Εθνικής Αντίστασης με θέμα:

«Μια ιστορία για την απελευθέρωση. Τα Μουσεία παρουσιάζουν μια ιστορία για την απελευθέρωση της πόλης τους». Η συνάντηση θα λάβει χώρα αύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 10:00 -13:30 και 17:30 – 20:30 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024 και ώρες 10:00 – 12:15, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας (Ρούσβελτ 59).
Εκπρόσωποι Μουσείων και Συλλόγων Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφοι και διακεκριμένοι Πανεπιστημιακοί Ιστορικοί, από τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και την Αθήνα, ανανεώνουν το ραντεβού που δόθηκε στη Λαμία στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Μουσείων και τιμούν με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια απελευθέρωσης της δικής μας πόλης μας από τη Γερμανική Κατοχή. Μοιράζονται ιστορίες από την απελευθέρωση της πόλης τους και μιλούν για την επόμενη μέρα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι χωριών και πόλεων που έζησαν ολοκαυτώματα και ολοσχερή καταστροφή, για την απελευθέρωση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass