Η εξέλιξη της τεχνολογίας σε μια έκθεση

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «JOIST» Η ΕΚΘΕΣΗ «ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ»

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2024 12:31

Εγκαινιάζεται μεθαύριο Κυριακή και ώρα 12.30 μ.μ. το τέταρτο και τελευταίο μέρος της έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια Σύντομη Ιστορία της Καινοτομίας» στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist». Από την πρώτη αγροτική επανάσταση και την ανακάλυψη του τροχού μέχρι την Επανάσταση 4.0 και την Τεχνητή Νοημοσύνη, το «Joist» δημιούργησε μια σπονδυλωτή έκθεση που διερευνά την έννοια της καινοτομίας, ιστορικά και εννοιολογικά.

Ο εκθεσιακός χώρος του «Joist» φιλοξένησε τέσσερις εκθέσεις «στάσεις στον χρόνο», διερευνώντας τις ανάγκες που οδήγησαν τους ανθρώπους στην καινοτομία ανά τους αιώνες, ποια είναι τα περιβάλλοντα που την ευνοούν, καθώς και γιατί οι κοινωνίες αγκαλιάζουν ή όχι καινοτόμες ιδέες. Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης «Από τον Τροχό στην Τεχνητή Νοημοσύνη: Μια σύντομη ιστορία της Καινοτομίας» είναι αφιερωμένο στην περίοδο από το 1940 έως και σήμερα και παρουσιάζει στο κοινό την τεχνολογική πρόοδο που χαρακτηρίζει τις συγκεκριμένες περιόδους. Το εκθεσιακό ταξίδι ξεκινάει από τα χρόνια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και τον μηχανισμό του Άλαν Τούρινγκ, συνεχίζει με την ευρεία εξάπλωση των τεχνολογικών επιτευγμάτων στην κοινωνία, όπου οι ηλεκτρονικές συσκευές μπήκαν σε κάθε σχεδόν σπίτι και επιχείρηση και τα μεταμόρφωσαν, και τελειώνει με την ταχύτατη ανάπτυξη των σύγχρονων αναδυόμενων τεχνολογιών.
Οι επισκέπτες/-τριες γνωρίζουν τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογικής εξέλιξης και χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα, καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με τις πολλαπλές πραγματικότητες που μπορεί να δημιουργήσει. Μαθαίνουν πώς η τεχνολογική ανάπτυξη εισήχθη και επηρέασε τις ζωές των ανθρώπων, διαμόρφωσε νέα επαγγέλματα, κοινωνικές τάξεις και παγκόσμιες οικονομίες και πως πλέον η πρόοδός της μας εκπλήσσει καθημερινά σχετικά με το τι είναι τεχνολογικά δυνατόν. Η έκθεση πειραματίζεται με νέες τεχνολογίες και μουσειολογικές προσεγγίσεις, δημιουργώντας ένα θεατρικό εκθεσιακό περιβάλλον. Απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών, καθώς στόχος της είναι να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν ξανά, με νέους τρόπους, τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε!
Συντελεστές έκθεσης: Επιμέλεια έκθεσης: Κλαίρη Μπακούρα. Ιστορική έρευνα: Αλέξανδρος Τουλουμτζίδης, Σκηνογραφία & κατασκευή σκηνικών: Ζωή Σεϊτάνη. Οπτικός σχεδιασμός: Χρήστος Παπαδημητρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass