Στην Καβάλα το Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας

ΟΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 21ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 11:17

Με πολύ μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή από 52 Λύκεια από τη χώρα μας και το εξωτερικό, Σίδνεϊ Αυστραλίας, Μόναχο, Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καβάλας πριν από λίγες μέρες το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λυκείου των Ελληνίδων.


Το συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων γίνεται κάθε δύο χρόνια (σε διαφορετική πόλη όπου εδρεύει το αντίστοιχο παράρτημα) και η θεματική του εκπορεύεται από τους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου. Δηλαδή τη διατήρηση και διάδοση της ελληνικής παράδοσης και εθίμων και την πολύπλευρη στήριξη της γυναίκας, της συμπαράστασης της μητέρας και του παιδιού, την προαγωγή της ισότητας των φύλων.
Ο τίτλος του φετινού Συνεδρίου ήταν «Γυναίκα και Λύκειον των Ελληνίδων: αναστοχασμός, επαναπροσδιορισμός και νέες προκλήσεις. Η γυναίκα ως μήτρα παράδοσης, κοινωνικών αλλαγών και αλληλεγγύης στον 21ο αιώνα». Τη φετινή διοργάνωσή του ανέλαβε φέτος το αδελφό Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Λυκείου Ελληνίδων Λάρισας «Το Λύκειον των Ελληνίδων Λάρισας είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει το καθ’ όλα επιτυχημένο συνέδριο του Λυκείου των Ελληνίδων δια των εκπροσώπων του. Η πρόεδρος του ΛτΕ Λάρισας κ. Βασιλική Παπαγιάννη, η αντιπρόεδρος Α’ και έφορος Ιματιοθήκης κ. Παναγιώτα Σούρλα -Αβραμοπούλου, η αντιπρόεδρος Β’ κ. Άρτεμις Χατζηπούλιου, η γενική γραμματέας κ. Μαρία Παπαπούλιου-Τσιπλακούλη, η ταμίας κ. Γεωργία Καραγιάννη, η έφορος χορού κ. Φανή Μπλιώνα και η έφορος Δημοσίων σχέσεων κ. Ιφιγένεια Μπουχλαριώτη έκαναν πολύτιμες επαφές και συζητήσεις με τις άλλες Λυκειάδες και τους συνέδρους συζητώντας τους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν. Τόσο το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου όσο και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και η ζεστή φιλοξενία άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους το παρακολούθησαν. Άριστες και οι εντυπώσεις από την πόλη της Καβάλας με το πλούσιο ιστορικό παρελθόν στον κόσμο του Καπνού, τα όμορφα παλιά και καλοδιατηρημένα κτίρια, το εντυπωσιακό Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, την πανέμορφη και ζωντανή παλιά πόλη. Επίσης εξαιρετική ήταν και η ξενάγηση στους Φιλίππους, που συμπεριελάμβανε την επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας της πρώτης Ελληνίδας και Ευρωπαίας που βαπτίστηκε Χριστιανή από τον Απόστολο Παύλο, στο Αρχαίο Θέατρο και στο χώρο των Φιλίππων με φόντο το περίφημο χρυσοφόρο όρος Παγγαίον» αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενώ καταλήγει σημειώνοντας πως «Το επόμενο Συνέδριο για το 2026 αναλαμβάνει το αδελφό Λύκειον των Ελληνίδων Ιωαννίνων. Το 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Λυκείου των Ελληνίδων ήταν η αφορμή για όλες τις συνέδρους να αντλήσουν δύναμη για τη νέα λυκειακή χρονιά που ξεκίνησε με πολλές δράσεις και αξιοζήλευτη όρεξη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass