Εικαστική ματιά στις πολλαπλές εγγραφές της πόλης...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «8» ΣΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ CASK

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2024 11:04

«…Η Αρχιτεκτονική δεν είναι ένα ξεκομμένο κομμάτι στεγνά επιστημονικό, αλλά μια ζωντανή και παρούσα στην πόλη και στην καθημερινότητα επιστήμη, είναι γύρω μας καθημερινά…» τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Θωμάς Ρετσιάνης μιλώντας για την έκθεση «Εικαστικές προσεγγίσεις μιας αρχιτεκτονικής της πόλης»

του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8», που εγκαινιάστηκε χθες στην γκαλερί CASK. Η έκθεση πραγματοποιείται ως παράλληλη δράση του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Λάρισας με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας, καθώς στην πόλη της Λάρισας αυτές τις μέρες φιλοξενείται η 11η Μπιενάλε των Νέων Αρχιτεκτόνων.
Ο κ. Ρετσιάνης σημείωσε ότι «Εχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε στα εγκαίνια της έκθεσης του Σωματείου Εικαστικών «8» που γίνεται στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής. Ακολουθεί πλήθος εκδηλώσεων πλήθος, όπως είναι εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, παρουσιάσεις ταινιών και πολλές άλλες δράσεις οι οποίες δείχνουν ότι η Αρχιτεκτονική δεν είναι ένα ξεκομμένο κομμάτι στεγνά επιστημονικό, αλλά μια ζωντανή και παρούσα στην πόλη και στην καθημερινότητα επιστήμη, είναι γύρω μας καθημερινά, ο δημόσιος χώρος μας απασχολεί σαν δημοτική αρχή και θέλουμε να προωθήσουμε δράσεις που ομορφαίνουν τον δημόσιο χώρο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Η εικαστικός Ελλη Κυριαζή τόνισε από την πλευρά της ότι «Πρόκειται για μια μικρή αλλά περιεκτική έκθεση του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8», με θέμα «Η αρχιτεκτονική στον αστικό χώρο». Η επιμελήτρια κ. Ειρήνη Ρώσιου μας έδωσε τις κατευθύνσεις, βγήκανε έργα πολύ ενδιαφέροντα, γιατί ο κάθε καλλιτέχνης έδωσε τη δική του ματιά και σκέψη».
Η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Ειρήνη Ρώσσιου σημείωσε ότι «Τα έργα που καλλιτέχνες του Σωματείου Εικαστικών Λάρισας «8», αλλά και μεμονωμένοι αρχιτέκτονες εκθέτουν, αναπαριστούν εικόνες ή περιηγήσεις που εμπνέονται τόσο από την ίδια τη σύνθεση της αρχιτεκτονικής κατασκευής της πόλης και των στοιχείων της, αλλά και την ανθρωπογεωγραφία της. Ξεδιπλώνοντας εικαστικά τα διαδοχικά πολυδιάστατα επίπεδα της πόλης, που βρίσκονται σε αλληλεπίδραση, η καλλιτεχνική ματιά των συμμετεχόντων καταγράφει κομμάτια των πολλαπλών εγγραφών της».

Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass