Πρώτη... ανάγνωση για τη Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων του «Κ. Κούμα»

* ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ «ΑΤΙΜΩΣΗ» ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΤΖΟΝ ΜΑΞΓΟΥΕΛ ΚΟΥΤΣΙ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2024 11:00

Πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες μέρες, η πρώτη συνάντηση, για τη νέα αναγνωστική περίοδο, των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κ. Κούμας». Ο οικείος χώρος υποδέχτηκε παλιά και νέα μέλη και διευκρινίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας της λέσχης.

Όπως αναφέρει η συντονίστρια της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κ. Κούμας» κ. Σοφία Χρηστάκη: «Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι άξονες που προτείνει το -πάλαι ποτέ- ΕΚΕΒΙ και αφορούν στην προσπέλαση του κειμένου από τις αναγνωστικές λέσχες. Το πληροφοριακό αυτό υλικό δόθηκε για εμπλουτισμό των θεμάτων που θα περιλαμβάνονται στις συζητήσεις της ομάδας, χωρίς να είναι δεσμευτικός για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης, η οποία γίνεται με ανοιχτό πνεύμα και ελεύθερα. Αρχικά, συνηθίζεται να γίνεται μια σύντομη εισήγηση και στη συνέχεια κάθε μέλος μοιράζεται με τα υπόλοιπα τις εντυπώσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις που προκάλεσε η ανάγνωση του βιβλίου. Έτσι, η προσωπικότητα και η οπτική κάθε μέλους συνεισφέρει σε μια νέα πρόσληψη του κειμένου, πιο διευρυμένη.
Η διαδικασία αυτή βοηθά στη συγκράτηση του βιβλίου στη μνήμη πολύ καλύτερα από την ανάγνωση κατά μόνας. Το σημαντικότερο, ωστόσο, αποτέλεσμα στο πλαίσιο της λέσχης ανάγνωσης, όπως αναφέρθηκε από μέλη της ομάδας, είναι η χαρά της επικοινωνίας και η δυνατότητα ανταλλαγής απόψεων, η συνάντηση αυτή των ψυχών, έντονη ανάγκη στην εποχή μας. Στη συνέχεια, με αφορμή το διήγημα του Άντον Τσέχοφ -του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα και δραματουργού- «Το δράμα» συζητήθηκαν τα κριτήρια του καλού βιβλίου και οι προτιμήσεις των μελών. Δόθηκε με τον τρόπο αυτόν η ευκαιρία για μια πρώτη γνωριμία παλιών και νέων μελών. Η προϊσταμένη της Δημόσιας Βιβλιοθήκης μάς καλωσόρισε και μας ενημέρωσε για τα προγράμματα που τρέχουν στη Βιβλιοθήκη.
Τέλος, παρουσιάστηκε το βιβλίο που θα διαβάσει η ομάδα για την επόμενη συνάντηση, που θα είναι στις 4 Νοεμβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα. Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Η ατίμωση» κι ο συγγραφέας του είναι ο νομπελίστας Τζον Μάξγουελ Κουτσί. Με το συγκεκριμένο βιβλίο πήρε για δεύτερη φορά Βραβείο Booker (το 2003 πήρε το Νόμπελ Λογοτεχνίας). Το βιβλίο αναφέρεται στα πρώτα χρόνια μετά το Απαρτχάιντ στη Ν.Α. Ένωση.
Μέχρι την επόμενη συνάντηση, ευχόμαστε για φέτος «καλές και απολαυστικές αναγνώσεις»».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass