Αρχίζει σήμερα το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος

*ΜΕ ΘΕΜΑ «ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΜΥΘΟΥ» *ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ» ΚΑΙ ΣΤΟ Β’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2024 11:10

«Προσεγγίσεις του αρχέτυπου μύθου» είναι το θέμα της φετινής τέταρτης συνάντησης του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος που πραγματοποιεί το «Θεσσαλικό Θέατρο» και ξεκινά σήμερα Πέμπτη, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

Η συνάντηση οργανώνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, στο πλαίσιο της ειδικής προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια και διαλέξεις σε φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και εργαστήρια υποκριτικής και κίνησης για τους πολίτες.
ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του «Θεσσαλικού Θεάτρου» και στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Τα εργαστήρια ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024.
Εργαστήρια φοιτητών/-τριών – Εισηγητές: Γιάγκος Ανδρεάδης: Συγγραφέας, ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Πωλίνα Κρεμαστά: Χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια χορού. Ρηνιώ Κυριαζή: Ηθοποιός, σκηνοθέτιδα, καθηγήτρια Αγωγής Λόγου στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, Ωδείου Αθηνών και Νέλλης Καρρά. Ελένη Μποζά: Σκηνοθέτιδα, καθηγήτρια Υποκριτικής, πρώην διευθύντρια Σπουδών της Δραματικής Σχολής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας - Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης, πρώην αναπληρώτρια διευθύντρια σπουδών της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Αλέξανδρος Σχισμένος: Δόκτωρ Φιλοσοφίας, συγγραφέας, καθηγητής στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Τεχνών 100. Κώστας Τσιάνος: Σκηνοθέτης, ηθοποιός – χορογράφος.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ
Στην ενότητα των δράσεων που απευθύνονται στους πολίτες το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 5, Σάββατο 7 και Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, 18:30-22:30: Πωλίνα Κρεμαστά, Εργαστήριο κίνησης, με θέμα «Απόγειος - Μια πρακτική κίνησης και χορού για το Αρχαίο Δράμα». Ελένη Μποζά, Εργαστήριο υποκριτικής, με θέμα «ΜΗΔΕΙΑ - Από τον μύθο στη σύγχρονη διακειμενικότητα».
Παρασκευή 6 και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024, 17:00-20:30: Διάλεξη του Αλέξανδρου Σχισμένου, με τίτλο «Οι Μήδειες από τον Ευριπίδη έως τη Φράνκα Ράμε και τον Χάινερ Μίλλερ», τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στις 17:00, στο Διαχρονικό Μουσείο. Η διάλεξη είναι ανοιχτή για όλο το κοινό.
Οι συμμετοχές των εργαστηρίων δε θα ξεπερνούν τα 25 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια των πολιτών στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3XcsdHA.
Πληροφορίες στο 2410 621209.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass