«Ερευνώντας στο Αρχαίο Δίον ΙΙ»

* ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΟΝ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 53ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2024 12:55

Συνεχίζοντας την παράδοση δεκαετιών, ο Τομέας Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί και φέτος ενημερωτική και επιμορφωτική ημερίδα, στην οποία παρουσιάζονται το ανασκαφικό έργο, αλλά και οι νεότερες μελέτες του Δίου, της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/Ανασκαφή Δίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Η ημερίδα είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η Πανεπιστημιακή Ανασκαφή του Δίου, έχοντας ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για το έργο που πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες στο αρχαίο Δίον, διοργανώνει τη 2η επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Ερευνώντας στο αρχαίο Δίον ΙΙ» μεθαύριο Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 19:00, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών στο Δίον. Η 1η ανάλογη ημερίδα είχε πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριου του 2022.
Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και περιλαμβάνει μικρές εισηγήσεις, στις οποίες θα παρουσιαστεί το ανασκαφικό έργο των τελευταίων ετών, αλλά και νεότερες μελέτες, βασιζόμενες σε αδημοσίευτα ευρήματα της πανεπιστημιακής ανασκαφής. Εισηγήτρια και συντονίστρια της εκδήλωσης είναι η διευθύντρια της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής, καθηγήτρια του Α.Π.Θ. Ελένη Παπαγιάννη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass