Κάτω από το φως του φεγγαριού...

* ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ Γ.Ι. ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2024 11:02

Υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού οι Λαρισαίοι και επισκέπτες της πόλης απόλαυσαν μια εξαιρετική εκδήλωση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας αφιερωμένη στο δωρητή της Γ.Ι. Κατσίγρα και εμπνευσμένη από την παράδοση.

Τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας, τόπο καταγωγής του Γ. Ι. Κατσίγρα αλλά και τραγούδια σχετικά με το φεγγάρι και τη δημοτική μας παράδοση ακούστηκαν στη διάρκεια της βραδιάς, ενώ παρουσιάστηκε και ένα μαγευτικό χορευτικό δρώμενο από τη Σχολή Μπαλέτου Μάχης-Ιωάννας Λαγού, υπό τη διδασκαλία της Ρούλας Πίκουλα και της Νάντιας Σάββα.
Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου «Ανατολική Ρωμυλία Ν. Λάρισας», κ. Τάνια Μεχτερίδου. Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος σε σύντομο χαιρετισμό του επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής για συνέργειες, συνεργασίες και κοινές δράσεις των δομών του Δήμου που στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, τη συνεχή ανάπτυξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. «Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας είναι από τα πιο σημαντικά κύτταρα Πολιτισμού όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αυτόν τον στόχο υπηρετούμε με τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις κατευθύνσεις που έχουμε οραματιστεί και υλοποιούμε, ως Δημοτική Αρχή, βήμα-βήμα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Για τη χθεσινή βραδιά ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ανατολικής Ρωμυλίας Ν. Λάρισας, τους μουσικούς: Φανή Μπαρμπή, Γιώργο Δεληγιάννη, Ρήγα Μακρόπουλο, Απόστολο Κουνή και Ζήση Γεωργαλιό, για το πολύ όμορφο μουσικό ταξίδι, καθώς και τη Σχολή Μπαλέτου της Μάχης-Ιωάννας Λαγού για το χορευτικό δρώμενο.
«Τα τραγούδια, οι μύθοι και οι παραδόσεις μας πάντοτε είχαν μια ιδιαίτερη σύνδεση με το φεγγάρι, που έχει αγαπηθεί και μνημονευθεί όσο κανένα άλλο ουράνιο σώμα, με την επιβλητική μορφή της πανσελήνου να συντροφεύει και να φωτίζει τα όνειρα και τις προσδοκίες μας για την επόμενη μέρα» κατέληξε.
Η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Κατερίνα Κόσσυβα μίλησε για τον θεσμό των ανοιχτών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι που ξεκίνησε το 1996 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. «Η Πινακοθήκη μας συμμετέχει ενεργά σε όλα τα πολιτιστικά γεγονότα με σκοπό να γίνει πράξη το αίτημα για ένα Μουσείο ανοιχτό στην κοινωνία» είπε μεταξύ άλλων.
Να σημειωθεί ότι, πριν την εκδήλωση, οι εκθεσιακοί χώροι της Πινακοθήκης ήταν ανοιχτοί για τους επισκέπτες, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  λειτουργούσε το καφέ της Πινακοθήκης, προσφέροντας ποτά και αναψυκτικά.
ΣΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Στο μεταξύ μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο ετοίμασε και ο Σύλλογος Φίλων Διαχρονικού Μουσείου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, με ποίηση και μουσική.
Τα μέλη του Συλλόγου, Θωμάς Μπεχλιβάνης και Χριστίνα Ηλιάδη, απήγγειλαν ποίηση με θέμα τη Σελήνη σε επιμέλεια κειμένων και ποιημάτων Θωμά Μπεχλιβάνη και ακολούθησε συναυλία με τους μουσικούς Δημήτρη Τσιλικόπουλο (κιθάρα), Χρήστο Κορομηλά (κοντραμπάσο) και Ρούλα Πίκουλα (φωνή).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass