Κοσμοπλημμύρα στα «Βήματα Πολιτισμού» στη Ραψάνη και το Αντάμωμα της Οσσας

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2024 12:01

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Τεμπών, τις οποίες παρακολούθησε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης.

Αρχικά, μετέβη στη Ραψάνη, όπου πραγματοποιήθηκε η 6η Πολιτιστική Εκδήλωση «Βήματα Πολιτισμού» στον προαύλειο χώρο του Μουσείου Οίνου και Αμπέλου στη Ραψάνη. Την πλούσια μουσικοχορευτική εκδήλωση επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Μακρής. Τα κείμενα αφηγήθηκε η κα Λαμπρινή Παπάζογλου. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ραψάνης, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών.
Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γιαννούκα. Στη συνέχεια κάλεσε τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Μανώλη, και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Τσάτσαρο, να απευθύνουν έναν σύντομο χαιρετισμό.
Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια, εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ραψάνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, επίσης, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου, η δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Σαραντοπούλου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ραψάνης κ. Στέλιος Παζάρας, καθώς και αρκετοί κάτοικοι της Ραψάνης και επισκέπτες.
Ο δήμαρχος Τεμπών κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής: «Κάθε χρόνο πραγματικά ξεπερνάτε τους εαυτούς σας με τις άρτιες και εξαιρετικές διοργανώσεις σας και αποδεικνύετε την αγάπη που έχετε για αυτόν τον ευλογημένο τόπο. Συγχαρητήρια στην πρόεδρο του Συλλόγου και στα μέλη για τον ζήλο, το μεράκι και την άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης».
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Όσσα, όπου πραγματοποιήθηκε το ετήσιο Αντάμωμα Όσσας. Ο χώρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου κυριολεκτικά κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, κατοίκους της Όσσας, επισκέπτες και φιλοξενούμενους από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Μ.Π.Σ. Όσσας, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Τεμπών.
Τον δήμαρχο Τεμπών κ. Μανώλη συνόδευσαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τεμπών κ. Μιχάλης Λίταινας, ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκατζόγιας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Όσσας κ. Κώστας Αποστόλου και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Μ.Π.Σ. Όσσας κ. Αγγελής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ιδιαίτερα ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον κ. Μανάση Δημοσθένη και το χορευτικό τμήμα του Manasis School of Greek Dance and Culture, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, αλλά και το χορευτικό τμήμα από τον Σύλλογο Καλοχωρίου. Στη συνέχεια, κάλεσε τον δήμαρχο Τεμπών, κ. Μανώλη, την αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λάρισας, κ. Γαλλιού, και την επικεφαλής της ελάσσονος παράταξης Τεμπών, κα Κωστή, να απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν ελληνικοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Manasis School of Greek Dance and Culture από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας και τοπικοί παραδοσιακοί χοροί και από τον Σύλλογο του Καλοχωρίου.
Τιμητική πλακέτα απένειμε ο δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης στον κ. Μανάση προς ανάμνηση της επίσκεψής τους στο Αντάμωμα της Όσσας και στον Δήμο Τεμπών.
Ο δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για το Αντάμωμα, αλλά και για την ευγενική φιλοξενία προς τους ομογενείς μας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους χορευτές από την Αυστραλία, στους οποίους ευχήθηκε να συνεχίσουν να διατηρούν και να αναδεικνύουν στη μακρινή ήπειρο τα ήθη και τα έθιμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass