Εργαλείο ανάπτυξης ο κινηματογραφικός τουρισμός

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 11:30

Ο κινηματογραφικός τουρισμός μπορεί να τονώσει τις τοπικές οικονομίες και είναι βέβαιο ότι δεν αποτελεί μια πρόσκαιρη μόδα στον χώρο του κινηματογράφου που τείνει να χάσει τη σημασία και το κύρος της, αλλά σιγά σιγά εξελίσσεται σε βιομηχανία με οργανωμένο σχεδιασμό, συγκεκριμένη πολιτική και ξεκάθαρους οικονομικούς στόχους, είναι το γενικό συμπέρασμα της χθεσινής ημερίδας με θέμα «Κινηματογραφικός Τουρισμός» που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο καινοτομίας Joist.

Διακεκριμένοι ομιλητές καταξιωμένοι στο αντικείμενό τους αναφέρθηκαν στο πώς η Λάρισα μπορεί να επενδύσει στον κινηματογραφικό τουρισμό προκειμένου να ανοίξει νέους δρόμους, αλλά και να προωθήσει την πολιτιστική κληρονομιά και να προβάλει το φυσικό πλούτο με τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι ομιλητές απάντησαν στα ερωτήματα που αφορούν τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να προσελκύσουμε μεγάλες παραγωγές, αλλά και τον ρόλο που μπορεί να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Όπως επισημάνθηκε είναι απαραίτητη η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που να αναδεικνύει τις μοναδικές τοποθεσίες και τα αξιοθέατα του προορισμού. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάπτυξη μιας επιτροπής ταινιών ή τμήματος που παρέχει κίνητρα, όπως εκπτώσεις φόρου, επιδοτήσεις και άδειες, για την προσέλκυση παραγωγών. Όσον αφορά τον ρόλο της αυτοδιοίκησης η προβολή των διαφορετικών τοπίων, της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού κάθε τόπου μέσω στοχευμένων εκστρατειών μάρκετινγκ, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εκδηλώσεων του κλάδου μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης και στην προσέλκυση κινηματογραφιστών.
Μίλησαν οι Νεοκλής Μαντάς, Διευθυντής του Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Αθανάσιος Λεοντάρης, Δικηγόρος-νομικός σύμβουλος. Φώτης Τζατζάκης, Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας Δήμου Λαρισαίων. Πασχάλης Μάντης, Σκηνοθέτης και παραγωγός και Μελίνα Αγορογιάννη, Marketing & Communication Manager. Συντονιστής ήταν ο Τάσος Γούσιος, Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης, Alpha Marketing.
Την ημερίδα διοργάνωσε το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Artfools με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass