Εντυπωσιακή παρέλαση χορευτικών στη Λάρισα

* ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΟΡΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΧΑΒΑΗ, ΑΙΓΥΠΤΟ, ΣΕΡΒΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ * ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΤΟ 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2024 11:00

Μια πανδαισία χορών, παραδοσιακών ενδυμασιών και ακουσμάτων χθες στην παρέλαση των χορευτικών τμημάτων από διάφορες χώρες του κόσμου στο κέντρο της Λάρισας.

Ένα γιορτινό προσκλητήριο για το αποψινό φεστιβάλ που οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Λαϊκής Παράδοσης Λάρισας – ΦΙΛΠΑ και θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ. Αργά χθες το απόγευμα οι χορευτές από τη Χαβάη, τη Γεωργία, την Αίγυπτο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα συναντήθηκαν στην Κεντρική πλατεία, παρέλασαν στους πεζοδρόμους και κατέληξαν πάλι στη πλατεία για ένα γλέντι-κάλεσμα, στο οποίο είχαν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να μάθουν χορούς και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους ζωντανής ορχήστρας που συνόδευε την ελληνική αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΦΙΛΠΑ. Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, τα χορευτικά θα παρουσιάσουν χορούς από 4 περιοχές, την Κύθνο, την Καππαδοκία, την Κρήτη, και τη Μικρά Ασία αλλά και το κάθε χορευτικό από τη χώρα του. Μια πλούσια αισθητική εμπειρία χρωμάτων και πολιτισμών από ένα θέαμα υψηλής τεχνικής σε μια παγκόσμια γιορτή της παράδοσης όπου θα συμμετέχουν 400 ξένοι και Έλληνες χορευτές. Εντυπωσιακές εικόνες, ήχοι, ρυθμικές κινήσεις, εξωτικά κουστούμια συνεπαίρνουν το θεατή σε ένα αξέχαστο ταξίδι πολιτισμικής πολυμορφίας στις γωνιές του πλανήτη, σε μια χορευτική πανδαισία χρωμάτων και πολιτισμών σε μια παγκόσμια γιορτή συναδέλφωσης των λαών.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Την οργάνωση έχουν ο Γιώργος και Άλκης Τσιπλακούλης και η Ιωάννα Τσελεπίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass