Σημαντική η επαφή με το κοινό της πόλης μου...

* Τονίζει σήμερα στην «Ε» η Λαρισαία τραγουδίστρια Μαριάννα Ζάχου με αφορμή την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Πηνειού και την κυκλοφορία του νέου της τραγουδιού

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2024 11:50
φωτ.: Κώστας Τρυφωνίδης φωτ.: Κώστας Τρυφωνίδης

«…είναι σημαντική για εμένα η επαφή με το κοινό της πόλης μου, ανθρώπους που με στήριξαν στα αρχικά μου βήματα, αγαπημένους φίλους και ειδικά τώρα, που μόλις κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι, οπότε είχα και την επιπλέον χαρά να το παρουσιάσω επίσημα για πρώτη φορά στην πόλη μου!» τονίζει σήμερα στην «Ε» η Λαρισαία τραγουδίστρια Μαριάννα Ζάχου με αφορμή την εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Πηνειού την Πέμπτη το βράδυ.

Η Μαριάννα Ζάχου στη συνέντευξή της μιλάει για το νέο της τραγούδι που κυκλοφόρησε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, τα μελλοντικά της σχέδια, το τι την εμπνέει και το τι την απογοητεύει, αλλά και για το αν είναι αισιόδοξη για το αύριο. Αναφέρει, λοιπόν, η κ. Ζάχου ότι: «Με εμπνέει η ίδια η Τέχνη σε κάθε της έκφανση. Με εμπνέει η θάλασσα και ο ανοιχτός ορίζοντας. …Με απογοητεύει η σαθρότητα της κοινωνίας, η έλλειψη αξιών, παιδείας, φραγμών. Σημεία των καιρών ίσως, ή απλά η φύση του ανθρώπου».

 

Συνέντευξη στον Θανάση Αραμπατζή

 

* Κυρία Ζάχου, πώς νιώσατε να τραγουδάτε μπροστά στο πολυπληθές κοινό της γενέτειράς σας και μάλιστα σε έναν θεσμό όπως αυτός της Γιορτής Πηνειού;
- Η Γιορτή Πηνειού είναι ένας θεσμός με μακρά ιστορία για την πόλη της Λάρισας. Η συμμετοχή μου στη φετινή διοργάνωση μου έδωσε ασφαλώς πολλή χαρά, αφενός διότι τέτοιου είδους φεστιβάλ είναι ξεχωριστές και πολύτιμες εμπειρίες για έναν καλλιτέχνη, αφετέρου γιατί είναι σημαντική για εμένα η επαφή με το κοινό της πόλης μου, ανθρώπους που με στήριξαν στα αρχικά μου βήματα, αγαπημένους φίλους και ειδικά τώρα, που μόλις κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι, οπότε είχα και την επιπλέον χαρά να το παρουσιάσω επίσημα για πρώτη φορά στην πόλη μου! Δε σας κρύβω ότι ανεβαίνοντας στη σκηνή αυτή πέντε χρόνια μετά την πρώτη μου εμφάνιση στο Φεστιβάλ, ένιωσα μια γλυκιά ένταση, αναλογιζόμενη όσα μεσολάβησαν αυτήν την πενταετία!

* Τι μεσολάβησε, λοιπόν, αυτήν την πενταετία;
- Πολλά! (σ.σ. γέλια). Ήταν καθοριστικής σημασίας η απόφαση να μετακομίσω στην Αθήνα. Έως τότε εμφανιζόμουν μεν στην Αθήνα, αλλά κυρίως δραστηριοποιούμουν στη Θεσσαλία και στη Μακεδονία. Η μετάβαση αυτή, που βρίθει ασφαλώς νέων εμπειριών, έφερε στον δρόμο μου σημαντικά πράγματα και με άλλαξε πολύ και καλλιτεχνικά, αλλά και επαγγελματικά.
* Σχετικά με το νέο σας τραγούδι, είναι μέρος αυτής της αλλαγής; Μιλήστε μας γι’ αυτό…
- Το νέο μου τραγούδι «Κρύο Φιλί» κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα, από την Deep Music. Η μουσική είναι του Βόσνιου συνθέτη Damir Imamovic, η ενορχήστρωση και η διασκευή του Ντίνου Γεωργούντζου και οι στίχοι του Δημήτρη Σινάνογλου. Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το κομμάτι αυτό είναι μέρος αυτής της αλλαγής. Εννοώ ότι κάθε νέο ταξίδι σε γεμίζει διαφορετικές εικόνες και σε οδηγεί σε καινούρια μονοπάτια. Η επιλογή του συγκεκριμένου κομματιού είναι σίγουρα για μένα ένα νέο μουσικό μονοπάτι με διεθνή ακούσματα και μουσικές του κόσμου. Θα ακολουθήσουν περισσότερα!

* Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
- Προσδοκώ σε καλές συνεργασίες, καλό νέο υλικό, ενδιαφέρουσες συμμετοχές σε εγχώριες και διεθνείς παραγωγές. Η νέα μου συνεργασία με την Deep Music και τον παραγωγό μου, Τάκη Μουζάκη, ασφαλώς μου έχει δώσει μεγάλη χαρά, καθώς είναι σημαντικό να βρίσκει κανείς ανθρώπους να υποστηρίζουν τις ιδέες του και να σχεδιάζουν από κοινού επόμενα βήματα. Ειδικά σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολο για έναν καλλιτέχνη να ξεχωρίσει βάσει ρεπερτορίου και δυνατοτήτων και να ενταχθεί στη σύγχρονη μουσική παραγωγή.

* Τι σας εμπνέει και τι σας απογοητεύει;
- Με εμπνέει η ίδια η Τέχνη σε κάθε της έκφανση. Με εμπνέει η θάλασσα και ο ανοιχτός ορίζοντας. Με εμπνέει ένας καλός επαγγελματίας, με εμπνέει ένας φωτισμένος και δημιουργικός άνθρωπος, με εμπνέει ένας καλός άνθρωπος.
Με απογοητεύει η σαθρότητα της κοινωνίας, η έλλειψη αξιών, παιδείας, φραγμών. Σημεία των καιρών ίσως, ή απλά η φύση του ανθρώπου.

* Είσαι αισιόδοξη για το αύριο;
- Εντιμότατα… Όχι ιδιαίτερα. Είμαι, όμως, αισιόδοξη στο ότι υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν και επιδιώκουν την αφύπνιση. Αυτοί μοιραία συναντούνται κάποτε. Από μικρούς πυρήνες προκαλούνται αλλαγές. Αυτό είναι αισιόδοξο και γοητευτικό συνάμα.

* Επόμενος σταθμός;
- Bodrum Toυρκίας αρχές Ιουλίου! Θα συμπράξω με έναν Τούρκο καλλιτέχνη και την μπάντα του σε μία συναυλία, όπου τα περισσότερα κομμάτια θα τα τραγουδήσουμε μαζί, μισά στα τούρκικα, μισά στα ελληνικά. Περιμένω με πολύ ενθουσιασμό τη συνεργασία αυτή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass