«Ταξίδι του εγώ στο τώρα»

* ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΖΕΡΒΑΚΗ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 12:31

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Στέλλας Ζερβάκη με τίτλο «Ταξίδι του εγώ στο τώρα» θα παρουσιαστεί στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας (Κούμα 28, Λάρισα) την Παρασκευή 14 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. Στην εκδήλωση που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας, οι εκδόσεις Μετρονόμος και το βιβλιοπωλείο Καλτσάς θα μιλήσει ο Αλέξης Καλέσης, Διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας.

Ποιήματα θα απαγγείλει η Στεφανία Μακρή, Ηθοποιός – Πολιτικός Επιστήμονας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η Κατερίνα Χατζημαρκάκη, Συγγραφέας – Ηθοποιός. Στον χώρο θα εκτίθενται έργα της Ζωγράφου – Δικηγόρου Ολυμπίας Ματράκη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος – Παράρτημα Λάρισας.
Η Στέλλα Ζερβάκη παρουσιάζεται στο αναγνωστικό κοινό μέσα από την πρώτη της ποιητική συλλογή καλώντας μας να θυμηθούμε ότι κανένας δεν είναι μόνος και ότι η τέχνη ξυπνάει μέσα μας μια ενιαία δύναμη που ενώνει γενιές και ψυχές μεταξύ τους ώστε να ενωθούν με τη γη και τον χρόνο. Το «Ταξίδι του εγώ στο τώρα» απαρτίζεται από 60 ποιήματα για την ύπαρξη, τον έρωτα, τον χρόνο, τη συλλογικότητα, την πόλη, την απομάκρυνση από τη φύση και τα ερωτήματα που σφυροκοπούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Ένα ταξίδι του εγώ που συναντιέται και συνομιλεί με τη μοναξιά και την αιωνιότητα, με το ανθρώπινο και το ονειρικό. Το κίτρινο φως από τις λάμπες του δρόμου, οι λευκοί διάδρομοι, τα γκρι πεζοδρόμια και εκείνη η Άνοιξη που εισχωρεί από μια χαραμάδα συνθέτουν τον ποιητικό καμβά της Ζερβάκη καλώντας μας σε μια συλλογική αναθεώρηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass