Ο καταλληλότερος να γράψει για τις βεντέτες...

*ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ ΣΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2024 12:40

«…Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καταλληλότερο δημοσιογράφο να αποτυπώσει την πορεία της βεντέτας στις πραγματικές της διαστάσεις, αφού σαν αστυνομικός ανταποκριτής τη βίωσε εκ του σύνεγγυς» τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Τρύφων Τσάτσαρος μιλώντας για το νέο βιβλίο του θρύλου του αστυνομικού ρεπορτάζ Πάνου Σόμπολου με τίτλο «Βεντέτες» που παρουσιάστηκε χθες στη Λογοτεχνική Γωνία.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Λαρισαίων, το βιβλιοπωλείο Καλτσάς και οι εκδόσεις Πατάκη, εκτός του κ. Τσάτσαρου μίλησαν ακόμη ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας και ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και διευθυντής Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας Χρήστος Καλούσιος.
Ο κ. Κουρέτας σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι «Τον Πάνο Σόμπολο τον ζηλεύω και τον θαυμάζω ταυτόχρονα. Ασχολείται με κάτι που του αρέσει και όποιος κάνει αυτό που του αρέσει ως επάγγελμα νομίζω είναι καταδικασμένος να πεθάνει ήσυχα και να ζήσει πολλά χρόνια. Τον θαυμάζω όμως γιατί έχει αποφασίσει -επειδή ακριβώς περιστρέφεται γύρω από ένα θέμα που είναι να εξιχνιάσει ή να βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων- να πάει ένα βήμα παραπέρα και προσπαθεί να το μοιραστεί με τον κόσμο».
Ο κ. Τσάτσαρος τόνισε ότι «Μελετώντας το βιβλίο το οποίο αποτυπώνει πραγματικά περιστατικά από την Ελλάδα αντιλαμβάνεσαι τη σπουδαιότητα και τη σοβαρότητα της κατάστασης που πολλοί στην Κρήτη επιμένουν ακόμη να διαιωνίζουν, κόντρα στο ρεύμα μια ευνομούμενης πολιτείας αποθεώνοντας της αυτοδικία και παραμερίζοντας κάθε έννοια του δικαίου. Στην εποχή μας υποθέσεις βεντέτας παρατηρούνται συνήθως μεταξύ μελών ομάδων κοινωνικής ομοιογένειας. Κύριο γνώρισμα της βεντέτας στη σημερινή εποχή είναι η συνεχιζόμενη ανταποδοτική βία, πολλές φορές χωρίς τελειωμό, όπως μπορεί να είναι και η οπαδική βία».
Ο κ. Καλούσιος με τη σειρά του ανέφερε ότι «… ο Πάνος Σόμπολος, με τον χαρακτηριστικό τόνο της φωνής του, με την έντονη εκφραστικότητα του  προσώπου του, τον σαφή και καλοδιατυπωμένο λόγο του και κυρίως φυσικά με την υπεύθυνη και έγκυρη έρευνά του, κατάφερνε να μας παρουσιάζει τα γεγονότα με έναν τρόπο καθηλωτικό, χωρίς όμως ποτέ να υποκύπτει στον πειρασμό της δημοσιογραφικής υπερβολής.
Δεν θα πω όμως τίποτα περισσότερο για τον συγγραφέα, παρά μόνον ότι ήταν ο αγαπημένος τηλεοπτικός δημοσιογράφος του μακαρίτη του πατέρα μου, ο οποίος, χωρίς φυσικά να τον έχει συναντήσει ποτέ, παρά μόνον παρακολουθώντας τον μέσα από τις τηλεοπτικές δουλειές του, θυμάμαι ότι αφενός ένιωθε για αυτόν μεγάλη οικειότητα, και αφετέρου, ότι αξιολογούσε τη βαρύτητα ενός περιστατικού αναλόγως της πίεσης, της έντασης που διέκρινε να αποτυπώνεται τηλεοπτικά στο πρόσωπο του Πάνου Σόμπολου όταν το παρουσίαζε...».
Την εκδήλωση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Ρηγόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Γαρουφαλλιά Καρυστιανού – Γκολφινοπούλου, ο πρόεδρος Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς και ο πρόεδρος του ΕΤΑΣ Σωτήρας Κέλλας.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πάνος Σόμπολος συνομίλησε με το κοινό και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass