Η καρδιά της τέχνης χτυπά στο Κηποθέατρο

*ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2024 12:30

«Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η καρδιά της τέχνης χτυπά σε ένα από τα πιο δροσερά σημεία συνάντησης στην πόλη: το Κηποθέατρο Αλκαζάρ» αναφέρει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου Φώτης Τζατζάκης σχετικά με το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Κηποθέατρο Λάρισας.

Συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παραστάσεις για παιδιά, αρχαίες τραγωδίες και κωμωδίες καταρτίζουν ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.
Ο κ. Τζατζάκης θα τονίσει ακόμη ότι «Από τις αρχές Ιουνίου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα φιλοξενήσουμε στο Κηποθέατρό μας μια σειρά από μοναδικές συναυλίες, καθώς επίσης υπέροχες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Καταρτίζουμε ένα πρόγραμμα που διαθέτει εξαιρετικές επιλογές για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεσσαλικού Θεάτρου και οι εργαζόμενοι σε αυτό είμαστε πεπεισμένοι πως έχουμε ετοιμάσει ένα καλοκαίρι γεμάτο όμορφες βραδιές για όσους Λαρισαίους και μη αποφασίσουν να απολαύσουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα εντός του αγαπημένου μας Κηποθέατρου!».
Η «Ε» παρουσιάζει ενδεικτικά σήμερα μερικές από τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις και συναυλίες του φετινού καλοκαιριού.
ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 9:00 μ.μ.,
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΒΕΛΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ.,
ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ.,
ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ.,
ΔΙΑΛΕΞΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
«Διάλεξε τον θάνατό σου αγάπη μου», το έργο που με την πλοκή του ανατρέπει τα πάντα και κόβει την ανάσα μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ξεκινά καλοκαιρινή περιοδεία σε διασκευή και σκηνοθεσία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με την Κάτια Δανδουλάκη και έναν θίασο εξαιρετικών πρωταγωνιστών: την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, τον Γιώργο Γεροντιδάκη και τον Πάνο Σταθακόπουλο.
ΠΕΜΠΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:00 μ.μ., ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι…».
Συναυλία με μουσική και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι. Συμμετέχουν: Η Μικτή Χορωδία του ΔΩΛ& το Μουσικό Σύνολο «Ενωδεία». Solist: Αντωνία Βισβίκη & Γιώργος Γάλλος. Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ., ΑΜΛΕΤ Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Τον ΑΜΛΕΤ, το κορυφαίο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζει η 5η Εποχή το καλοκαίρι του 2024. Με τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ καταθέτει στο παγκόσμιο θέατρο ένα έργο μνημειώδες που, αιώνες τώρα, έχει δημιουργήσει τη δική του μυθολογία. Μια κατάδυση στην ουσία του ανθρώπου και ταυτόχρονα ένα requiem στη σκοτεινή πλευρά του. Μέσα από τον Άμλετ, ο Σαίξπηρ μας περιγράφει την εποχή του, που είναι και δική μας εποχή. Ένα κείμενο υπερχρονικό και βαθιά πολιτικό.
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ.,
Ευριπίδη ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ
Ένας σπουδαίος θίασος με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Γιώργο Γάλλο, Στεφανία Γουλιώτη, Ηρώ Μπέζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννη Κλίνη, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Μήλια,ΓκαλΡομπίσα,ΜπάμπηΓαλιατσάτο, Θανάση Ραφτόπουλο, Αντώνη Αντωνόπουλο, καθώς και τον διαπρεπή μουσικό Φώτη Σιώτα σε εξέχοντα ρόλο επί σκηνής, μας βυθίζει στην υπαρξιακή αγωνία της εμβληματικής τραγωδίας του Ευριπίδη, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Δημήτρη Καραντζά.
ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ.,
«ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ» του Πάολο Τζενοβέζε
Οι «ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη με πρωταγωνιστές γνωστούς κι αγαπημένους ηθοποιούς, τους: Πέτρο Λαγούτη, Γιώργο Χρανιώτη, Χρήστο Σαπουντζή, Κώστα Κάππα, Μάρθα Λαμπίρη-Φεντόρουφ, Μένη Κωνσταντινίδου, Σοφία Μανωλάκου, και στον ρόλο της μικρής κόρης την Αλίκη Κακολύρηκαι ένα εξαιρετικό κείμενο που απέδωσε με έμπνευση και μεράκι η Ελεονώρα Μελέτη, οι ΤΕΛΕΙΟΙ ΞΕΝΟΙ φιλοδοξούν να ψυχαγωγήσουν το θεατρόφιλο κοινό και στην καλοκαιρινή τους περιοδεία.
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μμ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΕ ΡΟΥΜΙ
«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα με τα αλλεπάλληλα soldout και το χιούμορ που σκοτώνει, βγαίνει σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από τον Ιούνιο.
Πρωταγωνιστούν : Βίκυ Σταυροπούλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μ.μ.,
ΟΡΝΙΘΕΣ του Αριστοφάνη
Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά.
Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:00 μ.μ.
ΣΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ
To «Σεσουάρ για δολοφόνους», η πανέξυπνη κωμωδία τωνΤζόρνταν και Μέριλιν Έιμπραμς. Η αγαπημένη διαδραστική παράσταση, η πιο αλλοπρόσαλλη και απολαυστική κωμωδία, απευθύνεται σε όλους εκείνους που λατρεύουν το χιούμορ, το μυστήριο και το να παίρνουν και οι ίδιοι μέρος στην παράσταση!

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:15 μμ, «Ικέτιδες» του Αισχύλου
Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.
Παίζουν (αλφαβητικά): Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη), Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Δαναός), Γιάννης Τσορτέκης (Αιγύπτιος Κήρυκας), Κορυφαία χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή- Κορυφαίες CHÓRES (αλφαβητικά) Ελένη Βασιλάκη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Φανή Λύκου, ΙόνυΜοσχοβάκου, Δάφνη Παγουλάτου, Ελένη Πούλιου, ΕλίναΣταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, Νικολάια Τριανταφύλλου - Κορυφαίες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης (αλφαβητικά) Νεφέλη Δοδοπούλου, Μυρτώ Καπώλη, Ρένια Κρητικού, Άννα Μωρόγιαννη - Συμπαραγωγή Θέατρο του Νέου Κόσμου – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.
ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 9:30 μμ,
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, ώρα 9:00 μ.μ., ΟΚΤΩ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, Ρομπέρ Τομά
Μια έπαυλη. Ένα πτώμα. Οκτώ γυναίκες. Κανένα άλλοθι.
Εσύ μπορείς να βρεις τη δολοφόνο;
Η διάσημη αστυνομική κωμωδία του ΡομπέρΤομά «Οκτώ Γυναίκες» ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε ολόκληρη την Ελλάδα για να προσφέρει άφθονες δόσεις γέλιου, μυστηρίου και ανατροπών, σε ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από μια αχτύπητη γυναίκεια dreamteam: Υρώ Μανέ, Γιώτα Φέστα, Τάνια Τρύπη, Φωτεινή Ντεμίρη, Ευγενία Δημητροπούλου, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Ευγενία Ξυγκόρου, Μαρίζα Τσάρη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ & ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 9:00 μ.μ.
Οταν πέθανα
Ο Λάκης Λαζόπουλος με την νέα του κωμωδία, «ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΑ», σε σκηνοθεσία του ίδιου. Γέλιο, με ένα σκοτάδι που έγινε φως, ίντριγκες, πάθη και δύο διαφορετικές πλευρές του ίδιου ανθρώπου ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή
Μπορούν να υπάρξουν δύο χαρακτήρες σε έναν άνθρωπο;
Ηλεκτρονική προπώληση: more.com
Θανάσης Αραμπατζής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass