Η αρθρογραφία του «Ομηρου» σε ηλεκτρονική έκδοση

Τρίτομο έργο με 300 καίρια άρθρα - παρεμβάσεις

Δημοσίευση: 20 Νοε 2023 11:00

Περισσότερα από 300 άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» τη χρονική περίοδο 2017-2023, με την υπογραφή του γνωστού Λαρισαίου δικηγόρου Απόστολου Βλιτσάκη ως «Όμηρου», έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν σε ηλεκτρονική μορφή…

Η αρθρογραφία του Απ. Βλιτσάκη φιλοξενούνταν κάθε Τρίτη στην «Ελευθερία», υπό τον διακριτό τίτλο «Νεοελληνική Μυθολογία», και αποτελούν μια παρέμβαση σε σύγχρονα και επίκαιρα ζητήματα, αλλά και διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής πολιτικής σκηνής, αλλά και γενικότερα της νοοτροπίας της ελληνικής κοινωνίας.
Η σκέψη του αρθρογράφου, μέσα από την πολύχρονη εμπειρία του, ως νομικού, αλλά και πολιτικού όντος, αγγίζει όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, και πέραν των διαπιστώσεων και των -συχνά- δηκτικών αναφορών και κρίσεών του, εκτείνεται ως την παράθεση προτάσεων και πρακτικών λύσεων, μακριά από κομματικές και συντεχνιακές λογικές και συμπεριφορές.
Το τρίτομο έργο με το σύνολο της αρθρογραφίας του (ο 1ος τόμος περιλαμβάνει τα άρθρα των ετών 2017 κα 2018, ο 2ος των ετών 2019 και 2020 και ο 3ος των ετών 2021, 2022 και 2023) έχει εκδοθεί ηλεκτρονικά με εξώφυλλα τεχνητής νοημοσύνης.
Τα εξώφυλλα σηματοδοτούν τον ελληνικό ανορθολογισμό και θυμίζουν το στιχούργημα του Γεωργίου Σουρή:
«Η φύση ξελογιάστηκε. Της έστριψαν οι βίδες.
Μπήκαν στους τόπους τα θεριά και βγήκαν έξω στη στεριά οι γόπες κι οι μαρίδες».
Όπως σημειώνει ο διακεκριμένος συμπολίτης-αρθρογράφος, το βιβλίο περιέχει σε αυτοτελή θεματικά άρθρα τεκμηριωμένες αλήθειες της καθημερινής ζωής και της ιστορικής πραγματικότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass