Η Λάρισα ξανά στον ρυθμό του ποταμού...

ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ-Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΧΤΥΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΟ ΣΑΠΚΑ, ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΟΒΑΡΑ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2022 21:00

Με ένα εξαιρετικά πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 20 συναυλίες

σε τρεις σκηνές με μεγάλα ονόματα όπως τον Αλκίνοο Ιωανίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τα Υπόγεια Ρεύματα και πολλούς άλλους η Λάρισα ξαναμπαίνει στον ρυθμό του ποταμού από τις 21 και μέχρι τις 24 Ιουνίου. Μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού το Φεστιβάλ Πηνειού «επιστρέφει για να μείνει αξέχαστο», όπως αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου Κώστας Λαμπρούλης και ο Απόστολος Τζιοβάρας του Cursor Design Studio που σχεδίασε το λογότυπο του φετινού Φεστιβάλ.
Ο κ. Πάνος Σάπκας σημείωσε ότι «Φέτος, επιτέλους, ξαναμπαίνουμε στον ρυθμό του ποταμού! Μετά από δύο χρόνια, ανυπομονούμε να ξανασυναντηθούμε στο ποτάμι, να διασκεδάσουμε, να μάθουμε, να παίξουμε. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για να φτιάξουμε ένα τετραήμερο που θα μείνει αξέχαστο.
Το Φεστιβάλ Πηνειού το θεωρούμε την κορωνίδα των εκδηλώσεών μας. Ένα Φεστιβάλ με επίκεντρο το ποτάμι, με πολλή μουσική και πολλές βιωματικές δράσεις στις οποίες καλούνται να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι.
Το ποτάμι βέβαια, θα είναι στο επίκεντρο από πολύ νωρίτερα φέτος, από τις 10 του μήνα οπότε θα εγκαινιάσουμε το πρότζεκτ «inside the myth-στα χνάρια του μύθου» που θα μετατρέψει τον δρόμο προς το ποτάμι σε μια μεγάλη γκαλερί από Έλληνες και Ιταλούς εικαστικούς με έργα που θα μείνουν να μας το θυμίζουν.
Γιατί φέτος, με καθυστέρηση δύο χρόνων, το Φεστιβάλ γίνεται 20 χρονών!
Θα ξεκινάει με έκθεση σύγχρονης τέχνης εδώ στον Μύλο του Παππά και μια τεράστια τοιχογραφία, θα συνεχίζεται με μια open gallery στην οδό Βενιζέλου και θα καταλήγει με μια εγκατάσταση στη γέφυρα Αλκαζάρ και μια τοιχογραφία στο ποτάμι. Το Φεστιβάλ θα ανοίξει στις 21 Ιουνίου με την κλασική ποδηλατοβόλτα από την Ακαδημία Ποδηλασίας του Δήμου Λαρισαίων και πολλή... φασαρία από το Σύνολο Κρουστών του Μουσικού Σχολείου.
Έχουμε ετοιμάσει ένα εξαιρετικά πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 20 συναυλίες σε τρεις σκηνές με μεγάλα ονόματα, πραγματικά για όλα τα γούστα, από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη Φωτεινή Βελεσιώτου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τα Υπόγεια Ρεύματα, αλλά και τον ράπερ Bloody Hawk, το μυστηριώδες Παιδί Τραύμα, τους Numa Crew από την Ιταλία και τον διεθνούς φήμης dj Guy J από το Ισραήλ, καθώς και παραδοσιακά ακούσματα από το Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία, την Εβίτα Θεοδωροπούλου, τον Στάθη Σταμελόπουλο...
Και εκατοντάδες καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές δράσεις και αθλητικές δραστηριότητες από 50 και πλέον φορείς, συλλόγους, τις δομές του Δήμου μας, στις οποίες μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, να παίξει, να μάθει, να δημιουργήσει, γιατί όλες οι δράσεις είναι διαδραστικές».
O Κώστας Λαμπρούλης με τη σειρά του σημείωσε ότι «για μας είναι μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με τον Δήμο στη διαμόρφωση και στον προγραμματισμό των μουσικών εκδηλώσεων. Είναι χαρά για όλους μας να επιστρέφουμε στις μεγάλες γιορτές και η μουσική είναι μια τέχνη που μας ενώνει μαζικά, το πρόγραμμα καλύπτει μια ευρεία γκάμα μουσικών προτιμήσεων. Θα είμαστε εκεί, έχουμε φοβερές αναμνήσεις από τις προηγούμενες γιορτές και θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες εξίσου δυνατές». Ο Απόστολος Τζιοβάρας του Cursor Design Studio, που είναι ένας εκ των χορηγών του φετινού Φεστιβάλ παίρνοντας τη σκυτάλη και μιλώντας για το φετινό λογότυπο σημείωσε ότι «Ο σχεδιασμός επικοινωνεί ένα αφηρημένο λίκνισμα, αφήνοντας τη φαντασία του κοινού να σχηματίσει τον πρωταγωνιστή: είναι ένα οικοδόμημα, ένα στοιχείο της φύσης ή μία παρέα αυτή που λικνίζεται; Η λεκτική υποστήριξη της αφήγησης εντοπίζει την αφορμή και την αιτία του λικνίσματος: τον ρυθμό. Τελικά λίκνισμα και ρυθμός ενορχηστρώνουν τις εικόνες και τους ήχους, δημιουργώντας συναισθήματα χαράς».
ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
20:30 Pan Cat Funk
22:00 Φωτεινή Βελεσιώτου
ΣΚΗΝΗ Β’
20:00 Στράφι
22:00 Bloody Hawk
ΣΚΗΝΗ Γ’
21:30 Evita and the Val BoysΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
22:00 Νίκος Πορτοκάλογλου - Βίκυ Καρατζόγλου - Βύρων Τσουράπης & οι Ευγενείς Αλήτες
ΣΚΗΝΗ Β’
20:00 Παιδί Τραύμα
22:00 Υπόγεια Ρεύματα
ΣΚΗΝΗ Γ’
19:30 Εργαστήρι Παραδοσιακής και Λαϊκής Μουσικής Μελωδία
21:30 Ανφάν ΓκατέΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
22:00 Ελευθερία Αρβανιτάκη
ΣΚΗΝΗ Β’
20:30 Numa Crew (IT)
22:00 Blend Mishkin and Roots Evolution
ΣΚΗΝΗ Γ’
21:30 ΠεντόβολοΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
22:00 Αλκίνοος Ιωαννίδης
ΣΚΗΝΗ Β’
18:00 Bakerman
20:00 Dualism aka Spyros Lourgiotis
21:30 Guy J (IL)
ΣΚΗΝΗ Γ’
21:30 Στάθης Σταμελόπουλος – Los Mariachis και Φίλοι
**Ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα.
*Ολο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το διαβάσετε στο eleftheria.gr
Θανάσης Αραμπατζής

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass