Τριήμερο πολιτισμού στο «Joist»

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ «ΑΠΟ-ΘΗΚΕΣ ΜΝΗΜΗΣ» - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2022 12:01

«Οι σκύλοι γράφουν με κάρβουνο τη σκιά τους»: έτσι τιτλοφορείται η γλυπτική εγκατάσταση του Χάρη Κοντοσφύρη που παρουσιάστηκε χθες, κατά την πρώτη μέρα των τριήμερων δράσεων των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η γκαλερί σύγχρονης τέχνης BRAGGART στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist».


Κατά τη διάρκεια των τριήμερων δράσεων θα παρουσιαστεί η ομαδική εικαστική έκθεση με έργα ζωγραφικής, ψηφιακής τέχνης, γλυπτά, video και γλυπτικές εγκαταστάσεις και παράλληλα θα παρουσιαστούν δύο διαφορετικές performances και έργα videoart, που θα επιδιώξουν να εμπνεύσουν τους συναισθηματικούς δεσμούς των επισκεπτών σε οπτικό, ακουστικό και ψυχολογικό επίπεδο, να αμφισβητήσουν τις απρόβλεπτες συναντήσεις και εμπειρίες ατόμων σε καθημερινά και ιστορικά πλαίσια.
Όλα για να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας αποθήκης μνήμης που περιλαμβάνει προσωπικές εμπειρίες και συλλογικές ιστορίες. Οι εκδηλώσεις φέρουν τον τίτλο «Από-θήκες Μνήμης/Memory Warehouses» και είναι σε επιμέλεια της Βαλεντίνης Μαργαριτοπούλου.
Ο Χάρης Κοντοσφύρης παρουσιάζει δύο εγκαταστάσεις με πρωταγωνιστές σκύλους.
Στην πρώτη ανέμελα σκυλιά αναπαύονται σε έναν καναπέ και πουλιά τα παρενοχλούν βόσκοντας στο χαλί. Στη δεύτερη ένας σκύλος χτίστης χτίζει έναν τοίχο με τούβλα.
«Scripted Apes» animation της εικαστικής ομάδας «Pulvis Umbra»
Το «Scripted Apes» είναι ένα πειραματικό βίντεο animation που εξερευνά τις ρίζες της ύλης από την πρώτη έκρηξη μέχρι την εμφάνιση της ανθρωπότητας και παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
«Find your 4th dimension»
Το «Find your 4th dimension» είναι μουσική συναυλία σε εικαστικό περιβάλλον που παρουσιάστηκε κι αυτό χθες, πρώτη μέρα των εικαστικών δράσεων. Ο χώρος σταδιακά οπτικοποιείται ακολουθώντας τον ήχο που παράγεται και ολοκληρώνεται με το τέλος του. Ένας μουσικός και μια εικαστικός συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν και αυτοσχεδιάζουν.
Μουσική σύλληψη – εκτέλεση: Γιώργος Αϋφαντής (synths-τρομπέτα). Εικαστικό περιβάλλον: Μαρία Ζησοπούλου. Guest: Μενέλαος Τζαφέτας.
* Οι εικαστικές δράσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass