Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από ΣΜουΘ και Make Use

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2022 15:09

Ανοιχτές καλλιτεχνικές δράσεις και καθαρισμό δημόσιου χώρου θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 5 Ιουνίου στο πάρκο Χατζηχαλάρ, στις 7 μ.μ., το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου και η νεανική ομάδα MAKE USE.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, με το Συνεργείο Μουσικού Θεάτρου (ΣΜουΘ) να καλεί τους Λαρισαίους σε μια ξεχωριστή συνάντηση γεμάτη δράσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον.


Η νεανική ομάδα MAKE USE θα παρουσιάσει τον τρόπο που προτείνει για την υπεύθυνη και δημοκρατική χρήση του δημόσιου χώρου και θα δείξει πώς μπορούμε έξυπνα να καθαρίσουμε τον χώρο στον οποίο αργότερα θα παίξουμε, θα εκφραστούμε και θα κινηθούμε. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα ατομικά κιτάκια καθαρισμού που θα διατεθούν δωρεάν (αποτελούνται από μία βιοδιασπώμενη σακούλα, ένα βιοδιασπώμενο γάντι και ένα μήνυμα: ΜΑΚΕ USE kit) έχουν προετοιμαστεί από μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, στη διάρκεια εργαστηρίων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που υλοποίησε η ομάδα MAKE USE μέσα στον Μάιο.
Μετά τον καθαρισμό, θα ακολουθήσουν εργαστήρια body percussion, χορού και εμψύχωσης αντικειμένων από εκπαιδευτές του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου, μέσα από τα οποία θα εξερευνήσουμε τη σχέση μας με το περιβάλλον.
Η δράση αποτελεί μέρος του έργου “Art for Clim’Act”, που συνδέει τουλάχιστον 4 οργανισμούς από τη Μεσόγειο (Γαλλία, Ελλάδα, Αίγυπτος, Τυνησία) και έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειές της. Κάθε δραστηριότητα του “Art for Clim’Act” πραγματοποιείται μέσα από δημιουργικές και καλλιτεχνικές δράσεις, το αποτέλεσμα των οποίων σύντομα θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο φεστιβάλ αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass