Η Οικονόμειος Σχολή στα Νεότερα Μνημεία Πολιτισμού

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΙΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2022 18:00

Με αφορμή την Ανακήρυξη κι Ένταξη της Οικονόμειου Σχολής στα Νεότερα Μνημεία του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Ελασσόνας και τον Δήμο Τεμπών, την Εθνική Επιτροπή και το Εθνικό Συμβούλιο της UNESCO διοργανώνουν πολιτιστική εκδήλωση το ερχόμενο Σάββατο 4 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Larissa Imperial, στις 7 το απόγευμα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα να χαρακτηριστεί ως Νεότερο Μνημείο κατέθεσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με φάκελό της στο Υπουργείο Πολιτισμού, διαδικασία που ξεκίνησε ο Τοπικός Όμιλος για την UNESCO ν. Λάρισας και προσωπικά η πρόεδρός του κ. Θεοδώρα Κάλλα, που καταθέτοντας φάκελο στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας τής ζητούσε να υποβάλει το αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ώστε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για τον χαρακτηρισμό της Σχολής ως Ιστορικού Τόπου. Η Οικονόμειος Σχολή αποτελεί φάρο πνευματικής αναγέννησης όπου λόγιοι του Νεοελληνικού Διαφωτισμού όπως ο Πέζαρος, ο Ρήγας Βελεστινλής, ο Κούμας, ο Οικονόμου εξ Οικονόμων δίδαξαν και συνέβαλαν στην ανάπτυξη της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων και στην απελευθέρωση του Γένους από τη μακραίωνη δουλεία.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η έφορος δημοσίων σχέσεων Σάσα Αποστολοπούλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass