Ο Αγγ. Αντωνόπουλος νέος πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2021 15:27

Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο πρόεδρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, είναι ο νέος πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Ο καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Άγγελος (Αγγελής) Αντωνόπουλος διαδέχεται στη θέση του προέδρου της Καλλιτεχνικής Επιτροπής τον Κυριάκο Κατζουράκη που έφυγε από τη ζωή στις 22 Οκτωβρίου 2021.


Το όνομα του προέδρου του ΕΜΣΤ προκρίθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα, ανθρώπων εγνωσμένου καλλιτεχνικού κύρους, ενώ δέχτηκε ασμένως την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Ο Άγγελος Αντωνόπουλος που δηλώνει «αθεράπευτος ερευνητής και εφευρέτης» αναμένεται να (δια)συνδέσει περαιτέρω το Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα με πολιτιστικές δομές της χώρας και του εξωτερικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας είχε συμμετάσχει στην ομαδική εικαστική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με τίτλο «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί».
Ο Άγγελος Αντωνόπουλος γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας το 1957. Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Δημοσθένη Κοκκινίδη, Βαγγέλη Δημητρέα και Βασίλη Βασιλειάδη. Από το 1989 είναι καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Διευθυντής στο Α’ Εργαστήριο). Διετέλεσε αντιπρύτανης της Σχολής και τον Οκτώβριο του 2017 εξελέγη κοσμήτορας της ΑΣΚΤ για το διάστημα 1 Δεκεμβρίου 2017 – 31 Αυγούστου 2020. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass