Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2019 15:00

«Μην ξέρετε γιατί;» στη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα διοργανώνει ανοιχτό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με τίτλο «Μην ξέρετε γιατί;» την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.

Ένα πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήρι στήνεται στην Πινακοθήκη μπροστά στο έργο του Παύλου Μαθιόπουλου «Προσωπογραφία αγοριού» που εκτίθεται στην ενότητα «Ιδανικά Πλάσματα» της επανασχεδιασμένης μόνιμης έκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα.

Μην ξέρετε αν έχω όνομα; Μην ξέρετε από πού έρχομαι και πού πηγαίνω; Μην ξέρετε ποιος έκλεψε τη φωνή μου; Μήπως σας βρίσκεται κανένα μελομακάρονο; Σε αυτά και άλλα παράξενα ερωτήματα θα χρειαστεί να απαντήσουν οι μικροί μας φίλοι με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, γνωρίζοντας ένα από τα αριστουργήματα της Συλλογής Κατσίγρα!

Παρατηρούμε το έργο, ανακαλύπτουμε και εκφράζουμε τα συναισθήματα του άγνωστου αγοριού. Γνωριζόμαστε μαζί του πλάθοντας μια ιστορία για τον ήρωα και τον προσκαλούμε σε μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουμε αποκλειστικά γι’ αυτόν. Γιατί κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος και μάλιστα στις γιορτές. Στο τέλος, κάθε παιδί θα φιλοτεχνήσει τη δική του χειροποίητη χριστουγεννιάτικη κάρτα.

Σχεδιασμός–υλοποίηση: Μαρία Ζησοπούλου. Ομάδα υποστήριξης: Στέλλα Μιχαήλ, Θεοδώρα Σαλταπίδα, Δέσποινα Σταύρου, Θάλεια Χασιώτη. Ομάδα: 25 παιδιά. Ηλικία: 6 – 12 ετών. Διάρκεια: 1 ώρα. Απαραίτητη κράτηση θέσης: τηλ. 2410-672.499 (πρωινές ώρες, καθημερινές εκτός αργιών). Συμμετοχή δωρεάν.

 

* * *

«Ας ανακαλύψουμε την Γκουέρνικα» στην Πινακοθήκη

Με αφορμή τη σημαντική δωρεά του εμβληματικού έργου «Γκουέρνικα 1», του Κυριάκου Κατζουράκη που κοσμεί πλέον το Μουσείο, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα σχεδίασε και θα υλοποιήσει νέο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα για οργανωμένες επισκέψεις σχολείων με τίτλο «Ας ανακαλύψουμε την Γκουέρνικα». Το πρόγραμμα θα υλοποιείται κάθε Τρίτη, έως και την Τρίτη 26 Μαΐου 2020 και από τις 10.30 π.μ. έως 12 μ. Διάρκεια του προγράμματος θα είναι μία ώρα και αφορά σε μαθητές α) Ε’ έως Στ’ Δημοτικού και β) Α’ και Β’ Γυμνασίου. Αριθμός παιδιών: 25 μαθητές

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις: 2410-621.205 (Τρίτη έως Παρασκευή, 10 π.μ.-12 μ.), κ. Χριστάκης.

Σχεδιασμός–υλοποίηση: Μαρία Ζησοπούλου, Γιάννης Χριστάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass