Η Σονάτα του Σεληνόφωτος με τον Μ. Ιορδάνου

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2019 15:32

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ανεβαίνει με δύο παραστάσεις στις 6.30 μ.μ. και στις 9 μ.μ. η θεατρική παράσταση «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος VENCEREMOS» με τον βραβευμένο ηθοποιό Μάριο Ιορδάνου. Πρόκειται για μία παράσταση, στην οποία το έργο του Έλληνα ποιητή Γιάννη Ρίτσου συναντά επί σκηνής τους στίχους των Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Πάμπλο Νερούδα, Ναζίμ Χικμέτ και Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος ανεβαίνει για πρώτη φορά με νέα σε ηλικία ηθοποιό, τη Σοφία Καζαντζιάν («Ο Κρητικός», «Franz Kafka», «Τα παιδιά της Νιόβης» κλπ.). Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και ο Μάριος Ιορδάνου σε ένα ρόλο κλειδί. Το έργο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, στην Ιρλανδία, σε ένα από τα ιστορικότερα Πανεπιστήμια του κόσμου με απόφοιτους όπως ο Όσκαρ Ουάιλντ και ο Σάμιουελ Μπέκετ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής ποίησης ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, έχοντας ως κεντρικό «χαρακτήρα» την ψυχή της ηρωίδας του Γιάννη Ρίτσου… την καρδιά της, που ελεύθερη από τους περιορισμούς που βάζει το σώμα και ο χρόνος… ζει, αναπνέει, ερωτεύεται, γελά, χορεύει, τραγουδάει και ξαναζεί ευτυχισμένες και συγκινητικές στιγμές από το παρελθόν της. Ο χρόνος καταργείται. Το παρόν συναντά το παρελθόν, η μοναξιά τον έρωτα και το φυσικό το μεταφυσικό. Η Σοφία Καζαντζιάν ερμηνεύει, χορεύει και τραγουδά με τον Μάριο Ιορδάνου να τη σκηνοθετεί αλλά και να συμμετέχει κι ο ίδιος σε μία διαφορετική Σονάτα του Σεληνόφωτος, όπου ο άνθρωπος ξεπερνάει τα εμπόδια, τα προσωπικά του όρια και βγαίνει νικητής φωνάζοντας «Venceremos».
Προπώληση στο βιβλιοπωλείο «Καλτσάς» και από αύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ, ταμείο: 13 ευρώ.
Ειδικές τιμές για γκρουπ άνω των 15 ατόμων. Πληροφορίες: 6974-876.024.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass