Εγκαινιάστηκαν οι… «Επίμονες χartινες Κυρίες»

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΥ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2018 16:19

Η έκθεση «Επίμονες χartινες Κυρίες» τού… ποιητή-δημιουργού Ανδρέα Γιαννούτσου -όπως τον χαρακτήρισε ο επιμελητής της, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ιστορικός της Τέχνης κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου- εγκαινιάστηκε χθες στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ο Ανδρέας Γιαννούτσος μετά από απουσία 10 περίπου χρόνων επέστρεψε και ξάφνιασε ευχάριστα με τα 200 περίπου έργα του που από χθες εκτίθενται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης που εγκαινίασε την έκθεση επισήμανε στην «Ε» «Μετά από περίπου 10 χρόνια απουσίας του Ανδρέα τον ξαναβλέπουμε σήμερα εδώ, στον φιλόξενο χώρο της Πινακοθήκης, με την έκθεση ”Επίμονες χartινες Κυρίες” σε ένα απόλυτο ξάφνιασμα. Ξάφνιασμα γιατί παρουσιάζει πάνω από 200 έργα τα οποία δείχνουν ότι δεν ήταν μια απουσία αλλά ήταν μια δημιουργική δραστηριότητα. Ο Ανδρέας είναι ένας σπουδαίος εικαστικός, και η φιλοξενία μας είναι ανοιχτή αγκαλιά γιατί είναι δικός μας άνθρωπος. Εγώ βέβαια έχω και μια άλλη ευαισθησία γιατί ο Ανδρέας στα πρώτα μου βήματα μετά την επάνοδό μου στην αυτοδιοίκηση ήταν από τους ανθρώπους που με στήριξαν. Τον ευχαριστούμε πολύ», ενώ ο δημιουργός τόνισε ότι «Η Πινακοθήκη είναι για μένα ένας οικείος χώρος γιατί είχαμε συνεργαστεί και παλαιότερα, ενώ υπήρξα και ιδρυτικό μέλος της. Μου είναι επίσης οικείος γιατί όλα τα στοιχεία του Εικαστικού Κέντρου που υπηρέτησα και ήταν το μεγάλο μου στοίχημα τότε, τα τεκμήριά του, 45 εκδόσεις, από τα έπιπλα έως τα δομικά του στοιχεία κατοικοεδρεύουν στον παρόντα χώρο. Ετσι είναι ένας χώρος τουλάχιστον οικείος…». Κατά τα εγκαίνια εκτός των κ. Καλογιάννη και Γιαννούτσου μίλησε και ο επιμελητής της έκθεσης κ. Μιλτιάδης Παπανικολάου που χαρακτήρισε τον κ. Γιαννούτσο ως ποιητή-δημιουργό, ενώ συντόνιζε η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Αννυ Ψάρρα. Στην Πινακοθήκη παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννης, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σδρόλια και πολύς κόσμος. Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τον δημιουργό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass