Βραδιά παράδοσης στο Λιβαδάκι

ΘΕΡΜΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΦΥΛΕΣ»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2018 16:00

Χορούς, εθιμικά δρώμενα, ήθη και έθιμα των κατοίκων της πεδινής και ορεινής δυτικής Θεσσαλίας που, παρ’ όλη τη διαφορετική καταγωγή και κουλτούρα τους, συντελούν καταλυτικά στη διαμόρφωση αυτού που ονομάζουμε «παραδοσιακός πολιτισμός στον ελλαδικό χώρο» παρουσίασαν χθες το βράδυ μέσα από μελωδίες οι εκδηλώσεις του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδακίου.

Για δύο ημέρες, καθώς οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται απόψε το βράδυ, στην πλατεία «Ειρήνης» συνυπάρχουν και παρουσιάζουν τις ιδιαίτερες πολιτισμικές τους συνήθειες Καραγκούνηδες, Βλάχοι, Σαρακατσαναίοι, Χασιώτες, Θρακιώτες και Ηπειρώτες.

Οι εκδηλώσεις φέρουν τον τίτλο «Θεσσαλών φυλές» και διοργανώνονται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Λιβαδάκι. Αρωγοί και συντελεστές όλης αυτής της προσπάθειας είναι οι χορευτικές ομάδες του Μ.Ε.Σ. Λιβαδακίου και των συλλόγων: Λαογραφικός χορευτικός όμιλος «Καραγκούνα» Καρδίτσας, Μορφωτικός εκπολιτιστικός σύλλογος Καλοχωρίου Λάρισας, Πολιτιστικός σύλλογος Σταυρακίου Ιωαννίνων, Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Νομού Λάρισας.

Από τις εκδηλώσεις ξεχώρισαν με την εμφάνισή τους τοπικές κομπανίες παραδοσιακής μουσικής που απέδωσαν μελωδίες και τραγούδια όλων των παραπάνω περιοχών. Μετά το τέλος της παρουσίασης των χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων ακολούθησε γλέντι για όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση με ήχους παραδοσιακούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass