«Ταξίδι στις Χαμένες Πατρίδες»

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2015 13:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Ιουν 2015 13:40

 

Το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και η δημιουργία εθνικής συλλογικής μνήμης είναι από τους απαράβατους όρους για το νέο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να διαμορφώσει τους πολίτες του 21ου αιώνα.

Στο πλαίσιο αυτών των επιδιώξεων το 4ο Λύκειο Λάρισας επιχειρεί ένα «Ταξίδι στις Χαμένες Πατρίδες». Πρόκειται για ένα θεατρικό δρώμενο, το οποίο αποτελεί το επιστέγασμα του Προγράμματος Αισθητικής Αγωγής «Δρώμενα από τις Χαμένες Πατρίδες» που εκπονήθηκε στο σχολείο. Οι μαθητές - μέλη της θεατρικής ομάδας ασχολήθηκαν με λογοτεχνικά κείμενα που έχουν σαν θέμα περιοχές του Ελληνισμού και τα διασκεύασαν σε θεατρικά δρώμενα. Πρόκειται για τη «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, την «Αιολική Γη» του Ηλία Βενέζη και την «Αριάγνη» του Στρατή Τσίρκα. Αυτή τη σπονδυλωτή θεατρική παράσταση, περιδιάβαση στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, οι μαθητές την επένδυσαν μουσικά με τραγούδια που έχουν σα θέμα τις περιοχές αυτές και την πλαισίωσαν με το χορό τους.

Η θεατρική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας (Χάρις Λούπα, Βαγγέλης Λαζάρου, Χρύσα Ψωμουλιά, Αλεξάνδρα Σδράκα, Μάρθα Σούρλα, Γιώργος Νούσιας, Σπυριδούλα Μπουλιώτα, Πάνος Παναγούλης, Δημήτρης Μητούλας, Δήμητρα Δάλλα, Μερόπη Φόρτη, Γεωργία Τσούτσα, Καρακώστας Σπύρος, Κόκκινος Ευθύμης και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Ε.Κ. Σαγρή και Α. Οικονόμου προκαλεί τον κόσμο σ΄ αυτό το ταξίδι αύριο Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, για να μαθαίνουνε οι νεότεροι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass