ΓΙΑ ΤΗ 10η ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Χορωδοί «πλημμύρισαν» την Καρδίτσα

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2018 16:06

Η Καρδίτσα βρίσκεται στο επίκεντρο της σχολικής μουσικής και χορωδιακής ζωής για δεκαοχτώ μέρες και βιώνει την αποθέωση της εξωστρεφούς δραστηριότητας του σύγχρονου σχολείου διά μέσου της σχολικής χορωδίας στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών.

Πειθαρχημένες, σοβαρές και καταρτισμένες σχολικές χορωδίες εμφανίζονται καθημερινά στη 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στο πλαίσιο του 36ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας επιβεβαιώνοντας έτσι στην πράξη ότι το σχολείο δεν είναι αποκομμένο από την κοινωνία, αλλά είναι ζωντανός πυρήνας της κοινότητας, που συμμετέχει στα πολιτιστικά πεπραγμένα. Στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου KIERION μαγευτικές μουσικές βραδιές χαρίζουν στην Καρδίτσα χιλιάδες νεαροί μουσικοί και χορωδοί από μουσικά σύνολα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Άρτια καταρτισμένα και πειθαρχημένα μουσικά σύνολα ενθουσιάζουν εδώ και μέρες το φιλόμουσο κοινό, που από όλες τις περιοχές της Ελλάδας έρχεται στην Καρδίτσα για να παρευρεθεί και να απολαύσει τις εκδηλώσεις.
Στόχος της διοργάνωσης είναι η καλλιέργεια της Χορωδιακής Τέχνης ως δημιούργημα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, η φωνητική εξάσκηση των μαθητών και η ενθάρρυνση των σχολικών μονάδων στη δημιουργία αξιόλογων Χορωδιών, οι οποίες μπορούν να εκπροσωπούν την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ, Διαγωνισμούς και Συναντήσεις Χορωδιών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αναλαμβάνει να προωθήσει τις καλύτερες σχολικές χορωδίες (εφ όσον το επιθυμούν) να εμφανιστούν σε σημαντικές Συναυλίες, Φεστιβάλ και Διαγωνισμούς του εξωτερικού. Μετά την επιτυχημένη εμφάνιση όλων των συνόλων στην Καρδίτσα, τη σκυτάλη παίρνει το Μουζάκι. Η 10η Διεθνής Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, λοιπόν, από σήμερα μεταφέρεται στο Μουζάκι. Την 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών παρουσιάζει για ακόμη μία φορά η κορυφαία προσωπικότητα του είδους Αλέξης Κωστάλας. Με τις εξαιρετικές οπτικές του παρεμβάσεις και τις καλλιτεχνικές του πινελιές, εκτός από το εκλεπτυσμένο λόγο του, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών. Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, που αποτελεί κορυφαίο μουσικό και πολιτιστικό θεσμό τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Καθηγητή και Μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη. Στη διοργάνωση συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας), ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass