Φεστιβάλ Πηνειού: Εργαστήρι εικαστικού ενδύματος

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2015 11:25

Το Σωματείο εικαστικών Λάρισας «8» στηρίζοντας την προσπάθεια της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού για αναμόρφωση του θεσμού, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πηνειού, δημιουργώντας δράσεις και εργαστήρια.

Μία από τις δράσεις των εικαστικών για το Φεστιβάλ Πηνειού 2015 είναι το εργαστήρι δημιουργίας εικαστικού ενδύματος με ανακυκλώσιμα υλικά για ενήλικες.

Η επιλογή των υλικών βασίζεται στο οικολογικό μήνυμα των εικαστικών σχετικά με το ποτάμι της Λάρισας και την αναβάθμιση της πόλης γενικότερα σε αυτόν τον τομέα.

Το ένδυμα ως μέσο έκφρασης είναι πιο κοντά στο ευρύ κοινό, από οποιαδήποτε άλλη δημιουργία, μιας και είναι συνδεδεμένο με την καθημερινότητα.
Με πρώτη ύλη τη φαντασία των συμμετεχόντων θα δημιουργηθούν ενδύματα που θα αφορούν στα θέματα της αφήγησης, της μνήμης και της ταυτότητας της πόλης μας, επικεντρωμένα στην αγάπη μας για το ποτάμι. Πηγή έμπνευσης οι Νύμφες του Πηνειού. Οι νύμφες ήταν νεαρές γυναικείες μορφές θεϊκής καταγωγής που ζούσαν στην άγρια φύση και τριγύριζαν στα βουνά συνοδεύοντας την Άρτεμη και χορεύοντας με τον Πάνα. Οι Πηνειάδες Νύμφες ήταν τέσσερις και ήταν κόρες του ποτάμιου Θεού Πηνειού.

Η Λάρισα, η Τρίκκη, η Στίλβη και η Δάφνη, θα είναι οι ηρωίδες στις οποίες εσείς θα δώσετε μορφή, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εικαστικών, δημιουργώντας μία κάθε μέρα. Ξεκινώντας από τη Δάφνη θα καταλήξουμε στο κλείσιμο του φεστιβάλ στη Λάρισα, κόβοντας και ράβοντας πάνω στο μύθο, κολλώντας και ζωγραφίζοντας πάνω στη φαντασία.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass