Ελπίζει σε διεθνή διάκριση το Διαχρονικό

* Ανακοινώθηκε πρόγραμμα δράσης και εκθέσεων το 2018

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2018 22:10

Το 2018 θα είναι μια σημαντική χρονιά για το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της υποψηφιότητας για Ευρωπαϊκό Μουσείο της χρονιάς, τόνισε κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων του Διαχρονικού Μουσείου, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Σιούλας.

Ο κ. Σιούλας αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα δράσεων του συλλόγου το επόμενο διάστημα και το οποίο περιλαμβάνει ανοιχτή ξενάγηση σε ιστορικά σημεία της πόλης με αφετηρία την πλατεία Λαού στις 11 Φεβρουαρίου και εκδρομή στις 11 Μαρτίου στη Μονή Διονυσίου στο Δίον. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα τελεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα του Συλλόγου.

Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Σταυρούλα Σδρόλια αναφέρθηκε με τη σειρά της στην υποψηφιότητα του μουσείου, επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς μονάχα δύο ελληνικά μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, διεκδικούν το βραβείο για το Ευρωπαϊκό Μουσείο της Χρονιάς (2018). Ο θεσμός του European Museum of the Year Award (EMYA) θεσπίστηκε το 1977 και τελεί υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να βραβεύει, σε ετήσια βάση, την καλύτερη μουσειακή πρακτική στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει τις καινοτόμες δράσεις στην κοινωνία των μουσείων. Παράλληλα, ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των εκθέσεων που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα, αρχής γενομένης την 1η Φλεβάρη με την περιοδική έκθεση με τα ευρήματα του Κάστρου της Καλλιθέας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η λειτουργία της ιστοσελίδας του Διαχρονικού Μουσείου. Ακόμη, η κ. Σδρόλια μίλησε και για το βιντεάκι προώθησης του μουσείου στο εξωτερικό διάρκειας 6 λεπτών, μέρος του οποίου προβλήθηκε και στη χθεσινή εκδήλωση.

Ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μαβίδης, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Λαρισαίων, εξέφρασε τη στήριξη της δημοτικής αρχής στο έργο του Συλλόγου των Φίλων του Μουσείου και αναφέρθηκε στην προοπτική αξιοποίησης του Γενί Τζαμιού (είναι η έδρα του συλλόγου) και τη μετατροπή του σε info point με τα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος κ. Απ. Σουρλαντζής, ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Λάρισα» κ. Ντίνος Διαμάντος και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass