Βυζαντινοί ύμνοι στο «Γενί Τζαμί»

• Σε εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2017 17:30

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λάρισας, χθες, ακούστηκαν ψαλμωδίες βυζαντινών ύμνων στο Μουσουλμανικό τέμενος «Γενί Τζαμί» στο κέντρο της πόλης.


Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συναυλία, στο πλαίσιο εορταστικών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που πραγματοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, κατά την οποία ο Βυζαντινός Χορός του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας παρουσίασε ύμνους, τροπάρια και άλλα θρησκευτικά έργα της βυζαντινής υμνογραφίας, ενώ το Φωνητικό Σύνολο «Solartissimo» ερμήνευσε επίκαιρα έργα από την Αναγεννησιακή Ισπανία έως και το εμβληματικό έργο του μινιμαλιστή συνθέτη Arvo Part.
Θα ακολουθήσει δεύτερη συναυλία, στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας μεθαύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20.30, με τη συμμετοχή της Χορωδίας και ορχήστρας Παραδοσιακής μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, που θα ερμηνεύσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, και θα κλείσει με το Φωνητικό Σύνολο Solartissimo.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου και του Δήμου Λαρισαίων.
Την ίδια μέρα, στις 19.00, στον χώρο υποδοχής του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας θα γίνει η χριστουγεννιάτικη γιορτή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, με τίτλο «Στολίδια, Πλουμίδια και Κάλαντα». Στη διάρκεια της γιορτής θα στολιστεί δέντρο–έκπληξη, θα κατασκευαστεί φάτνη και τα παιδιά που θα συμμετέχουν θα τραγουδήσουν τα κάλαντα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass