ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΟ ΜΟΔΙΝΟ ΚΑΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ

«Τόσκα» τον Οκτώβριο στο ΔΩΛ

• Η παράσταση θα ανέβει τον Νοέμβριο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2017 15:33

Μία από τις πιο θρυλικές όπερες που έχουν γραφτεί ποτέ, η «Τόσκα» του Τζιάκομο Πουτσίνι ανεβαίνει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας από τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας σε συνεργασία με την Εταιρία Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος (Skull of Yorick Productions) στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου.

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Κασσάνδρα Δημοπούλου (Τόσκα), Φίλιππος Μοδινός (Καβαραντόσι), Πέτρος Σαλάτας (Σκάρπια), Γιάννης Νάκος (Σακριστάνο), Βασίλης Ασημακόπουλος (Αντζελόττι/Φύλακας), John Rownan (Σπολέττα), Γιάννης Νάκος (Σιαρόνε) ενώ θα συμμετέχουν μέλη των χορωδιών InDonnation, Μουσικού Συλλόγου Λάρισας, Μουσικού Συλλόγου Τυρνάβου, Μικτής χορωδίας Δ.Ω.Λ. παιδικής χορωδίας Δ.Ω.Λ. και μονωδοί. Η Τόσκα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “θρίλερ”, απεικονίζοντας στη σκηνή έντονες σκηνές ψυχολογικής και σωματικής βίας. Είναι όπερα που διακατέχεται έντονα από τα χαρακτηριστικά του Βερισμού, αλλά και τις τεχνικές leitmotif του Richard Wagner, με τη μουσική ιδιοφυΐα του Πουτσίνι στα καλύτερά της, δημιουργώντας ίσως την πιο έντονη αγωνιώδη μουσική ατμόσφαιρα στο οπερατικό ρεπερτόριο.
Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Χρήστος Κτιστάκης, τη σκηνοθεσία και τους φωτισμούς υπογράφει ο Φίλιππος Μοδινός ενώ τα σκηνικά είναι του Γιώργου Λεπίδα.  Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα αυτό θα είναι και μαθητευόμενοι της νέας σχολής όπερας Opera da Camera Oscura, μία πρωτοβουλία της Εταιρίας Λυρικού Θεάτρου Ελλάδος, που δίνει σε νέους καλλιτέχνες από Ελλάδα και εξωτερικό την ευκαιρία να συμμετέχουν σε επαγγελματικές παραγωγές όπερας.
Υπόθεση:
Ο φυγάς Αντζελόττι κρύβεται στην εκκλησία του Σαν Αντρέα στη Ρώμη όπου βρίσκει τον ζωγράφο και παλιό του σύμμαχο Μάριο Καβαραντόσσι. Ο Καβαραντόσσι αποφασίζει να βοηθήσει τον Αντζελόττι να ξεφύγει από τα χέρια του αρχηγού της αστυνομίας, του διαβόητα διεφθαρμένου βαρόνου Σκάρπια, ενώ παράλληλα αποκρύπτει τις προθέσεις του και από την ερωμένη του, την διάσημη τραγουδίστρια Φλόρια Τόσκα.  Ο Σκάρπια μετά από έρευνα συλλαμβάνει τον Καβαραντόσσι για να τον ανακρίνει για την τοποθεσία του Αντζελόττι. Παράλληλα καλεί και την Τόσκα και εκβιάζει με διάφορους τρόπους το ζευγάρι, ώστε να αποσπάσει την πληροφορία που θέλει, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να αποσπάσει και την ερωτική εύνοια της Τόσκα.
*Σημειώνεται ότι η παράσταση θα ανέβει και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 22, 25 και 27 Νοεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass