ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αρχαία ελληνική φιλοσοφία και Τρεις Ιεράρχες

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 16:22

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, αφιερωμένη στην παιδεία με αφορμή και την πρόσφατη εορτή των Τριών Ιεραρχών πραγματοποίησε το Πνευματικό Εργαστήρι Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας χθες βράδυ στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας. Ο δάσκαλος κ. Δημήτρης Κατσαούνης μίλησε για τον διασημότερο πίνακα του Ιταλού ζωγράφου της Αναγέννησης Ραφαήλ με τίτλο «Η σχολή των Αθηνών».

Η «Σχολή των Αθηνών» αποτελεί ύμνο στη φιλοσοφία μέσα στην καρδιά της Καθολικής Εκκλησίας. Κάτω από το θόλο ενός τεράστιου ναού, υπό την προστασία του Απόλλωνα και της Αθηνάς, θεών του πνευματικού φωτός και της σοφίας, που τα αγάλματά τους έχουν περίοπτη θέση στο επάνω μέρος του έργου, βρίσκονται όλοι οι εκπρόσωποι της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας με τους μαθητές τους που συζητούν, διδάσκουν, γράφουν ή στοχάζονται. Οι φιλόλογοι κ. Βασιλική Μάνδαλου, Ασημίνα Εξάρχου, Βασιλική Τασιοπούλου και η θεολόγος Δέσποινα Πατσιατζή αναέπτυξαν το θέμα «Οι παιδαγωγικές απόψεις των αρχαίων φιλοσόφων Σωκράτη, Πλάτωνα και Αριστοτέλη και οι τρεις ιεράρχες». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έντεχνα τραγούδια που απέδωσε η ορχήστρα του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών. Την εκδήλωση προλόγισε ο δρ. φιλογίας και πρόεδρος του Πνευματικού Εργαστηρίου Εκπαιδευτικών κ. Γιάννης Ζαρογιάννης ενώ το πρόγραμμα παρουσίασε η φιλόλογος κ. Ελένη Διβάνη,

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass