ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΚΕΛ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Σημαντικός ο ρόλος της λογοτεχνίας στο σχολείο

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2017 16:50

Η αναγκαιότητα της προώθησης της φιλαναγνωσίας στα σχολεία με στόχο την εξοικείωση του μαθητή με το βιβλίο και την ανάγνωση και η σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης του με το λογοτεχνικό βιβλίο τονίστηκε χθες σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προτάσεις δράσεων που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τη κριτική και δημιουργική τους σκέψη, να δραστηριοποιήσουν τη φαντασία τους και την εφευρετικότητά τους, να εμπλουτίσουν την αισθητική τους καλλιέργεια, να δοκιμάσουν τα συναισθήματά τους αναπτύσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη, να καλλιεργήσουν τη γλωσσική τους έκφραση με έμμεσο και βιωματικό τρόπο, και εν κατακλείδι να συγκροτήσουν ολόπλευρα την προσωπικότητά τους.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο γραμματέας του ΠΟΚΕΛ, Βασίλης Καραβίδας, ενώ την εισήγηση έκανε η συγγραφέας κι επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Γιώτα Φώτου. Τέλος, το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας βράβευσε τους εκπαιδευτικούς, που προσέφεραν τα βιβλία τους για να δημιουργηθεί Βιβλιοθήκη Λαρισαίων Εκπαιδευτικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass