ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ, ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ

Υπονομεύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης

* Διεκδικούν αύξηση της βασικής σύνταξης του ΟΑΕΕ και επιστροφή των αποθεματικών

Δημοσίευση: 11 Νοε 2015 0:29
Από τη χθεσινή κοινή συνέντευξη τεσσάρων σωματείων της ΟΕΒΕ Λάρισας Από τη χθεσινή κοινή συνέντευξη τεσσάρων σωματείων της ΟΕΒΕ Λάρισας

 

Για υπονόμευση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης και για την εφαρμογή μέτρων που απαξιώνουν τον ρόλο και τον σκοπό της, κατήγγειλαν την κυβέρνηση χθες εκπρόσωποι τεσσάρων σωματείων της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, στο Επιμελητήριο, οι Σπ. Δεμίρης, Γιώργ. Χατζάκης, Δημ. Αντωνόπουλος από το Σύλλογο Μεταλλοτεχνουργών Λάρισας, οι Γιώργ. Λιανός και Γιώργ. Αλευράς από την Ένωση Συντηρητών Ανελκυστήρων Κ. Ελλάδας, οι Απ. Γαλάνης και Γιωργ. Παλάκας από το Σωματείο Βιοτεχνών-Επιπλοποιών-Ξύλου και οι Στέφανος Παντελιάδης από την Ένωση ΕΒΕ Αγιάς έκαναν λόγο για καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις, ,κατηγόρησαν τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κατ΄ επιταγή της Ε.Ε. λαμβάνει μέτρα υπέρ της αύξησης των κερδών των μονοπωλίων στην υγεία, πρόνοια και περίθαλψη και κάλεσαν τα μέλη των συλλόγων τους όπως και κάθε αυτοαπασχολούμενο επαγγελματία να πάρει δυναμικά μέρος στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 10.30 το πρωί, συσπειρωμένοι με το αντιμονοπωλιακό μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

"Θεωρούμε απαραίτητο, τόνισαν, να δυναμώσουν οι αγώνες για την υπεράσπιση και διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Σημαντική παράμετρος αυτού του αγώνα είναι η ανάπτυξη αντιμονοπωλιακής πάλης και η μαχητική αντίσταση και στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες που «αναπαράγουν» αυτό τον «ρεαλισμό». Καμιά ανοχή σε καινούργιες αυταπάτες. Να υψώσουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν" είπαν χαρακτηριστικά.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Υπό το πρίσμα αυτό τα τέσσερα σωματεία διεκδικούν μεταξύ άλλων: Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων και αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων, άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 έτη με προοπτική την παραπέρα μείωση τους, για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες μείωση των ορίων κατά 5 έτη, αύξηση της βασικής σύνταξης του ΟΑΕΕ, κρατική χρηματοδότηση, επιστροφή των αποθεματικών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία, κατάργηση της εισφοράς για την υγεία από ασφαλισμένους και συνταξιούχους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για όλους, ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass