ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

«Ανεξήγητη η κατάργηση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας»…

* Ζητούν τη συνδρομή των βουλευτών και φορέων του νομού για τη λειτουργία αυτοτελούς περιφερειακής διεύθυνσης της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Δημοσίευση: 11 Νοε 2015 0:28

 

Τη διαμαρτυρία τους για την κατάργηση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας και την αντικατάστασή του σε υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) εκφράζει η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. ν. Λάρισας. Με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του Υπ. Οικονομικών, την οποία κοινοποιούν στους Βουλευτές του νομού, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τον δήμαρχο Λαρισαίων, το Οικονομικό και το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας, οι εφοριακοί, εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη θεσμική και δομική υποβάθμιση της μεγαλύτερης ελεγκτικής υπηρεσίας σε επίπεδο Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας και για την ανεξήγητη κατάργηση του επιτυχημένου και λειτουργικού μοντέλου της.

Επικαλούμενοι επίσης την ανορθολογική σε χωροταξικό επίπεδο διάταξη των οργανικών μονάδων της ΥΕΔΔΕ, επισημαίνουν τα εμπόδια που θα προκύψουν στη λήψη αποφάσεων και ελέγχων, τα προβλήματα που εμφανιστούν στη συνεργασία των οργανικών μονάδων της Υπηρεσίας και εκφράζουν την πρόθεσή τους να διεκδικήσουν τη λειτουργιά αυτοτελούς περιφερειακής διεύθυνσης της ΥΕΔΕΕ στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ειδικότερα στην επιστολή που επί της ουσίας αποτελεί ψήφισμα που εγκρίθηκε ομοφώνως στη γενική συνέλευση του συλλόγου την περασμένη εβδομάδα αναφέρονται τα εξής:

"Με την με αρ. Δ.ΟΡΓ.Α.1139240 ΕΞ 2015/27.10.2015 απόφαση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών συστήθηκε στη Λάρισα Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) σε «αντικατάσταση» της Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ που καταργείται πλέον ως οργανωτική δομή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας . Κατ’ ουσία, η μέχρι πρότινος Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας μετατρέπεται σε Υποδιεύθυνση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. πλήττοντας αδικαιολόγητα την οργανωτική και επιχειρησιακή σημασία και ιδιαιτερότητα της ευρύτερης Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η νέα διάρθρωση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), απομακρύνεται ανεξήγητα από το επιτυχημένο και λειτουργικό μοντέλο της προϋφιστάμενης διοικητικής διάρθρωσης του Σ.Δ.Ο.Ε., ακολουθώντας μία ανορθολογική διάταξη των οργανικών μονάδων, υποβαθμίζοντας ιεραρχικά την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης.

Ενώ στο πλαίσιο της οργανωτικής διάρθρωσης του Σ.Δ.Ο.Ε. οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας που λειτούργησαν σε επίπεδο Περιφερειακής Διεύθυνσης, με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα και επιτυχία, στο εξής, υποβιβάζονται ιεραρχικά σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης υπαγόμενης στην Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Θεσσαλονίκης με έδρα της Διεύθυνσης τη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη διάρθρωση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. παραβλέπει τη δεδομένη στενή σχέση και αλληλεπίδραση των διοικητικών δομών με τον χώρο και τη χωροταξική ανάπτυξη γενικότερα και δεν λαμβάνει υπόψη της την τεράστια σημασία που διαδραματίζει η διοικητική γεωγραφία και χωροταξία σε θέματα διοικητικής – εδαφικής αρμοδιότητας. Η περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας που καταλαμβάνει χωρικά το κέντρο της ηπειρωτικής χώρας και διαθέτει άμεση προσβασιμότητα σε ένα ευρύ φάσμα (ορεινών και νησιωτικών) περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας, διαρθρώνεται αδικαιολόγητα και ανεξήγητα σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης, μη εξυπηρετώντας κατά αυτόν τον τρόπο την ανάγκη άμεσης απόκρισης στις απαιτήσεις του ελεγκτικού έργου.

Με τη διάρθρωσή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης, θα ανακύψουν εμπόδια ως προς την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θα καταστεί σημαντικά δυσχερέστερος ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των πληροφοριών, αποφάσεων και ενεργειών που αφορούν τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, και ενδεχομένως, να ανακύψουν και περαιτέρω προβλήματα αναφορικά με τη λειτουργική διασύνδεση και τη συνεργασία των οργανικών μονάδων της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.. Περαιτέρω, η μέχρι πρότινος υφιστάμενη Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας όπως αυτή λειτούργησε στο πλαίσιο της οργανωτικής διάρθρωσης του Σ.Δ.Ο.Ε. – έχει να επιδείξει μία τεράστια προσφορά, επιτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτητικό έργο και κατορθώνοντας να υπερκεράσει τους εκάστοτε τιθέμενους επιχειρησιακούς στόχους. Θεωρούμε ότι η σύσταση Διεύθυνσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δύναται να προσδώσει, κατ’ αναλογία, ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στη λειτουργική αποδοτικότητα και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους διαμαρτυρόμαστε για τον αδικαιολόγητο υποβιβασμό των υπηρεσιών της περιφέρειας μας σε επίπεδο Υποδιεύθυνσης, διεκδικούμε τη λειτουργία αυτοτελούς περιφερειακής διεύθυνσης της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. στην περιφέρεια Θεσσαλίας".

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass