«ΤΣΙΜΠΗΣΕ» Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΓΕ

55 – 61 λεπτά το εύρος της θέρμανσης στη Λάρισα

* Νέες ισχυρές πιέσεις προς τα κάτω για το μαύρο «χρυσό» σε Λονδίνο-Ν.Υόρκη

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2008 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
Με «τσιμπημένες», έστω και οριακά, τιμές εμφανίστηκε χθες, αρχές της εβδομάδας, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στη Λάρισα, σε σχέση με τις τιμές της περασμένης Παρασκευής, ακολουθώντας «πιστά» τις αυξήσεις στις ενδεικτικές τιμές των ΕΛΠΕ που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του ΥΠΑΝ. Όσο για το πετρέλαιο θέρμανσης, το εύρος των τιμών στην πόλη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝΑΛ, κυμάνθηκε χθες από 55 ως και 61 λεπτά το λίτρο.
19 ευρώ στο χιλιόλιτρο –άλλως αύξηση 3,24%- σημείωσαν οι ενδεικτικές τιμές ΕΛΠΕ (ΓΓΕ) σε διάστημα μιας εβδομάδας, Δευτέρα ως Δευτέρα (χθες). Συγκεκριμένα, η τιμή που έδινε η ΓΓΕ για την περασμένη εβδομάδα ήταν στα 596,254 ευρώ/χιλιόλιτρο, ενώ χθες, 1 Δεκεμβρίου, η τιμή ανέβηκε στα 615,557 ευρώ/χιλιόλιτρο. Διαφορετική ήταν η εικόνα για τις τιμές ΕΛΠΕ αναφορικά με το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο σημείωσε υποχώρηση της τάξης του 1,14% στο ίδιο εβδομαδιαίο διάστημα, από 685,509 ευρώ/χιλιόλιτρο σε 677,708 ευρώ/χιλιόλιτρο. Η αγορά τηρεί στάση αναμονής, καθώς από το νέο έτος «ετοιμάζεται» η επόμενη αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που θα έχει νέα επίπτωση στις τιμές όλων των καυσίμων.
ΔΙΕΘΝΗ
Στο διεθνή χώρο, οι τιμές του μαύρου «χρυσού» δέχθηκαν εκ νέου ισχυρές πιέσεις προς τα κάτω, διαμορφούμενες σε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι, καθώς ο ΟΠΕΚ δεν έλαβε τελικά απόφαση για μείωση της παραγωγής στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Κάιρο.
 Συγκεκριμένα, στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε κατά 4,63 δολάρια και είχε διαμορφωθεί στα 49,80 δολάρια. Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ σημείωνε πτώση κατά 4,91 δολάρια και βρισκόταν στα 48,58 δολάρια δολάρια το βαρέλι. Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ μετέθεσαν μια ενδεχόμενη απόφαση για μείωση της παραγωγής (συγκεκριμένα το θέμα θα εξεταστεί κατά τη συνάντηση τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Δεκέμβριο στην Αλγερία) καθώς η Σαουδική Αραβία αλλά και κάποια άλλα κράτη από την περιοχή του Κόλπου ζήτησαν μεγαλύτερη συμμόρφωση με τις ήδη αποφασισμένες μειώσεις της παραγωγής.
ΤΙΜΕΣ
Οι τιμές λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στο νομό Λάρισας διαμορφώθηκαν χθες (1.12.2008) από 0,776 ευρώ το λίτρο ως και 0,999 ευρώ το λίτρο, αν και στον πίνακα της Διεύθυνσης Εμπορίου εμφανίζονται μόνον 70 πρατήρια. Από αυτά, τα 11 είχαν τιμές κάτω από 80 λεπτά το λίτρο.
Όσο για τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, διαμορφώθηκαν από 55 ως 61 λεπτά το λίτρο, σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, που η διακύμανση είχε βρεθεί στα 56-63 λεπτά το λίτρο. Η μέση τιμή διαμορφώθηκε περίπου στα 57 λεπτά, που σημαίνει ότι οι περισσότεροι λιανοπωλητές του καυσίμου πωλούν σε τιμές κάτω των 59-60 ευρώ το λίτρο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass