ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Εργαστήρι Πράσινης Επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2008 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 15:06
 «Εργαστήριο Πράσινης Επιχειρηματικότητας: Εφαρμογή στη Βιολογική Γεωργία» διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ανάπτυξης και Καινοτομίας και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα. Να σημειωθεί ότι, καθώς η εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σεμινάριο ήταν μεγαλύτερη απ΄ ότι περίμεναν οι φορείς, συζητείται το ενδεχόμενο επανάληψης της εκδήλωσης-σεμιναρίου, προσανατολισμένου στην βιολογική γεωργία, δεδομένων των προβληματισμών που προέκυψαν.
Το σεμινάριο ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, Τάσου Βασιλειάδη, ο οποίος επεσήμανε το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για το συγκεκριμένο σεμινάριο και εξέφρασε την επιθυμία του για την υλοποίηση παρόμοιων δράσεων. Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου αφορούσαν την πράσινη επιχειρηματικότητα, την χρηματοδότηση ενός επιχειρηματικού σχεδίου ενώ έγινε και μια μικρή εισαγωγή για τη βιολογική γεωργία, που αποτελεί παράδειγμα πράσινης επιχειρηματικότητας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε, κυριάρχησε η θεματολογία γύρω από την προοπτική της βιολογικής γεωργίας ενώ επισημάνθηκε μεταξύ άλλων, από τους συμμετέχοντες, η δυσκολία διάθεσης των βιολογικών προϊόντων εντός και εκτός Ελλάδος.
Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης και Καινοτομίας και εισηγητής του εργαστηρίου, Ανδρέας Στεφανίδης διευκρίνισε τη σημασία της δικτύωσης προς λύση αυτών των προβλημάτων υπογραμμίζοντας τα θετικά αποτελέσματα που έχει επιφέρει σε άλλους κλάδους. «Η καλλιέργεια του επιχειρηματικού πνεύματος και η εφαρμογή επιχειρηματικών πρακτικών όπως, ενέργειες δικτύωσης ή η ανάπτυξη δεξιοτήτων προώθησης και προβολής των βιολογικών προϊόντων είναι σε θέση να ενισχύσουν και να στηρίξουν τον κλάδο αυτό δυναμικά», επισημάνθηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου. Εισηγητές του εργαστηρίου ήταν η Ευγενία Πανώριου, οικονομολόγος, η Ελένη Ζέκη, γεωπόνος και ο Άκης Λαοπόδης, managing partner.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass