ΣΤΟ ΚΠΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα συμβουλευτικής για ανέργους

Δημοσίευση: 20 Νοε 2008 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:58
Μία νέα ομάδα Συμβουλευτικής για την Ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών ξεκινά τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου το Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης 2 (ΚΠΑ 2) Λάρισας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, για τους ανέργους της περιοχής, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, κατόπιν συνεννόησης με τον εργασιακό τους σύμβουλο. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή σε ομάδα Συμβουλευτικής για την Ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα επιχορήγησης Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα Συμβουλευτικής για την ανάληψη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, απευθύνεται σε ανέργους που επιθυμούν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση. Διαρκεί συνολικά 35 ώρες και διεξάγεται σε καθημερινή βάση επί επτά ημέρες. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του ΟΑΕΔ αφού αξιολογήσουν τις προσωπικές δυνατότητες του ανέργου να αναπτύξει μια επιχείρηση, του παρέχουν ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να σχεδιάσει και να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση, ώστε αυτή να είναι βιώσιμη. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι του ΟΑΕΔ βοηθούν τον άνεργο να αξιολογήσει τις δυνατότητες που θα έχει η επιχείρηση που επιθυμεί να δημιουργήσει στην αγορά, του προσφέρουν υποστήριξη στο να κατανοήσει και να ταξινομήσει τις επιχειρηματικές λειτουργίες, τον βοηθούν να λάβει την επιχειρηματική απόφαση και να εκπονήσει το επιχειρηματικό του σχέδιο, τον ενημερώνουν για το πώς μπορεί να αναζητήσει χρηματοδότηση ή επιδότηση.

Το πρόγραμμα συμβουλευτικής για την ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, μαζί με τη συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού (που απευθύνεται σε ανέργους που δεν έχουν αποφασίσει τι επάγγελμα θέλουν να εξασκήσουν), όπως και τη συμβουλευτική στις τεχνικές αναζήτησης εργασίας (που απευθύνεται σε ανέργους με σαφή επαγγελματικό στόχο και προσόντα για τα οποία υπάρχει ζήτηση στην αγορά εργασίας), συνθέτουν τις τρεις νέες υπηρεσίες συμβουλευτικής που καθιέρωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και οι οποίες σχεδιάστηκαν πάνω στα πρότυπα που ακολουθούνται διεθνώς για την οργάνωση μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της ανεργίας με βάση τα πλέον σύγχρονα μοντέλα. Στόχο έχουν, οι άνεργοι να αναπτυχθούν εκπαιδευτικά και επαγγελματικά, να προσανατολιστούν στο επάγγελμα ή την επιχειρηματική δραστηριότητα που ταιριάζει στις ιδιαίτερες ικανότητες και τα προσόντα τους και να διεκδικήσουν αποτελεσματικότερα μια θέση στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα Συμβουλευτικής διεξάγονται από εξειδικευμένους συμβούλους των Κέντρων Προώθησης της Απασχόλησης και μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι άνεργοι κατόπιν συνεννόησης με τον εργασιακό τους σύμβουλο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Συμβουλευτικής για την Ανάληψη Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης 2 ΟΑΕΔ Λάρισας, Ερμογένους 10, στο τηλεφωνικό κέντρο: 2410-254.204 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου kpalar@oaed.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass