«ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ» Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

«Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με κλειστά καταστήματα»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2008 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:57
Περίπου 53 καταστήματα λειτούργησαν χθες, Πέμπτη απόγευμα, στο κέντρο της Λάρισας, ελάχιστα περισσότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Το… «κλαμπ» της Πέμπτης είχε και απώλειες, αλλά και νέες συμμετοχές. Ακόμη ένα κατάστημα προστέθηκε στη λίστα όσων εφαρμόζουν συνεχόμενο ωράριο, ενώ άλλες μεγάλες επιχειρήσεις προτίμησαν να ακολουθήσουν το ωράριο του ΕΣΛ. «Αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία Συλλόγου», ανέφερε στην «Ε» ο εκ των ιδρυτικών μελών, Ιωάννης Μότσιος.
Ωστόσο, υπήρξαν περιπτώσεις εμπόρων που αντέδρασαν στην... απόσχιση, άλλος με το να μην επιθυμεί τη συμμετοχή του στο νέο φορέα και άλλος με το να μην ανοίξει, τελικά, το κατάστημά του χθες το απόγευμα (ενώ λειτουργούσε τις προηγούμενες δύο Πέμπτες). Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι διαφορετικά καταστήματα που ανήκουν στον ίδιο όμιλο (με διαφορετικούς επιχειρηματίες) ή καταστήματα που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματία, άλλα ήταν ανοιχτά και άλλα κλειστά.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων που άνοιξαν χθες δεν είναι και μέλη του νέου Συλλόγου Εμπόρων, ενώ αρκετά καταστήματα δεν είναι ούτε μέλη του ΕΣΛ (κυρίως πολυεθνικές). «Ουδέν σχόλιον» είναι η απάντηση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι εφαρμόζει ωράριο λειτουργίας με τρία απογεύματα κλειστά.
«ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ»
Μιλώντας στην «Ε» ο εκ των ιδρυτικών μελών του Συλλόγου Εμπόρων «Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου Λάρισας», Ιωάννης Μότσιος υποστήριξε ότι η ομάδα αυτή των εμπόρων αναγκάστηκαν να προχωρήσουν στη δημιουργία του νέου Συλλόγου. «Αναγκαστήκαμε, διότι δεν μπορέσαμε να συνεννοηθούμε. Ζούμε σε διαφορετικούς αιώνες και έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση στο θέμα των πολυεθνικών. Πιστεύουμε, όμως, ότι δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις πολυεθνικές με καταστήματα κλειστά». Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατάθεση του καταστατικού του νέου φορέα στο πρωτοδικείο έγινε προχθές.
Ο κ.Μότσιος, σχολιάζοντας τις επαφές της διοίκησης του ΕΣΛ με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης είπε πως είναι καλοδεχούμενη η βοήθεια και η συμπαράσταση του νομάρχη και του δημάρχου. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «με δημόσιες σχέσεις και φωτογραφίες δεν λύνονται τα προβλήματά μας. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Συν Αθηνά και χείρα κίνει», σημείωσε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass