ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠ’ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΙΤΟ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ

Οικονομολόγοι Θεσσαλίας για δηλώσεις Κτηματολογίου

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2008 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:19
Στο θέμα των δηλώσεων του Κτηματολογίου επανέρχεται με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Τμήμα Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας ότι σε πρώτο επίπεδο, η σύνταξη της δήλωσης μπορεί να γίνει από τους ίδιους τους πολίτες, τουλάχιστον στο 90% των περιπτώσεων, ενώ στην οποιαδήποτε περίπτωση χρησιμοποιηθεί υπηρεσία τρίτου, οι πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να ζητούν απόδειξη για την εν λόγω παροχή υπηρεσίας.
Μιλώντας στην «Ε», ο πρόεδρος του ΟΕΕ-Τμήμα Θεσσαλίας, Αλέξανδρος Τέγος τόνισε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η λήψη της απόδειξης, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο –αναζήτηση ευθύνης- στην περίπτωση λάθους στη δήλωση. Το θέμα έχει ανησυχήσει τους οικονομολόγους της Θεσσαλίας, εξαιτίας δύο, κυρίως, φαινομένων: πρώτον, εταιρικών σχημάτων (αγνώστου ειδικότητας και ειδίκευσης), που αναλαμβάνουν με το ανάλογο αντίτιμο την συμπλήρωση της δήλωσης και δεύτερον, της διαμάχης που ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη μεταξύ δικηγόρων-συμβολαιογράφων και λογιστών για το ποιος είναι πιο αρμόδιος να παρέχει την υπηρεσία.
Όπως επισήμανε ο κ.Τέγος, στη μεν πρώτη περίπτωση, δηλαδή που χρησιμοποιηθούν υπηρεσίες τρίτων οι οποίοι δεν είναι ούτε λογιστές, ούτε μηχανικοί, ούτε δικηγόροι, ούτε συμβολαιογράφοι, οι πολίτες καλό είναι να έχουν στα χέρια τους μια απόδειξη ότι πλήρωσαν γι’ αυτή την υπηρεσία –όπως, βεβαίως, θα πρέπει να παίρνουν απόδειξη και σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουν κάποιον εκπρόσωπο των ανωτέρω κλάδων.
Όσο για τη διαμάχη στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΟΕΕ-Τμήμα Θεσσαλίας επισημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση στη Λάρισα και στη Θεσσαλία να δημιουργηθούν ανάλογα φαινόμενα.
ΑΠΛΗ
Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του φορέα τονίζει ότι η σύνταξη των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου μπορεί και πρέπει να γίνεται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες των ακινήτων. «Υπάρχει σε κάθε περιοχή κλιμάκιο της εταιρίας που έχει αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών, όπου μπορούν να απευθυνθούν και λύσουν την οποιαδήποτε απορία τους. Αν παρόλα αυτά κάποιοι ιδιοκτήτες για οποιονδήποτε λόγο δεν θέλουν αυτόν τον τρόπο μπορούν να απευθύνονται σε εξειδικευμένους επιστήμονες. Θα πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι μέχρι σήμερα οι συνάδελφοί μας Οικονομολόγοι που ασκούν το επάγγελμα του Λογιστή Φοροτέχνη και έχουν άδεια Λογιστή-Φοροτεχνικού έχουν περαιώσει με επάρκεια όλες τις αποφάσεις της πολιτείας που αφορούσαν στη σύνταξη του Ε 9, το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας καθώς και του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. Επίσης υπάρχουν και άλλοι επιστημονικοί φορείς που ασχολούνται με τη σύνταξη δηλώσεων Κτηματολογίου και μπορούν να δώσουν λύσεις (Νομικοί-Μηχανικοί-Συμβολαιογράφοι)», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass