ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – «ΕΡΕΥΝΕΣ» ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Μεγάλες προσδοκίες ενόψει των εκπτώσεων

* Από τις 15 Ιουλίου ως και τις 30 Αυγούστου οι θερινές εκπτώσεις – Κλειστά η αγορά τα Σάββατα

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2008 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 14:20
michou@eleftheria.gr
Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα κινήθηκε το προηγούμενο διάστημα η αγοραστική κίνηση στα καταστήματα της Λάρισας, καθώς οι θερινές εκπτώσεις βρίσκονται προ των πυλών. Η επίσημη έναρξη των εκπτώσεων είναι για την Τρίτη 15 Ιουλίου, ωστόσο μερίδα του εμπορικού κόσμου –της Αθήνας- πέρασε το «μήνυμα» στο κοινό ότι ακόμη και από τα τέλη Ιουνίου τα προϊόντα μπορούσαν να αγοραστούν σε πιο χαμηλές τιμές, κατά την προσέλευση στο ταμείο. Ωστόσο, οι καταναλωτές είναι ξεκάθαρο ότι περιμένουν τις εκπτώσεις, αρκούμενοι, προς το παρόν, στο να ερευνούν.
Οι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν την εβδομάδα που πέρασε στη Λάρισα αποτέλεσαν έναν ακόμη αρνητικό παράγοντα στην ψυχολογία του αγοραστικού κοινού. Χαρακτηριστικό της εικόνας της λαρισαϊκής αγοράς είναι το γεγονός ότι, ενώ η απογευματινή ώρα έναρξης είναι στις 5.30, πολλά καταστήματα ιδίως στους περιφερειακούς του κέντρου δρόμους - ανοίγουν με ένα μισάωρο καθυστέρηση. Η εφαρμογή της απόφασης της γενικής συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα τα Σάββατα του θέρους, έχει οδηγήσει αρκετούς καταστηματάρχες να κλείνουν και τις Παρασκευές.
ΚΙΝΗΣΗ
Προς το παρόν, αυτό που «σώζει» κάπως την αγορά είναι η κίνηση και οι αγορές που γίνονται για δώρα για κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις), που έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο. Οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στο να κάνουν καλοκαιρινές αγορές, ακόμη κι αν τους ανακοινώνεται από το κατάστημα –εντός του χώρου- ότι οι τελικές τιμές είναι πιο χαμηλές. Το αγοραστικό κοινό έχει πραγματοποιήσει ενδελεχείς έρευνες αγοράς –ιδίως όσοι πρόκειται να πάρουν τις άδειές τους από την ερχόμενη εβδομάδα - και περιμένει ακόμη καλύτερες τιμές στην περίοδο των εκπτώσεων.
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του άρθρου 13 του νόμου 3557/07, οι εκπτώσεις ξεκινούν την Τρίτη 15 Ιουλίου και λήγουν το Σάββατο 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις διατάξεις, είναι υποχρεωτικό να αναρτάται στο κατάστημα έγγραφη αναγγελία ότι πραγματοποιεί τακτικές θερινές εκπτώσεις. Επιπλέον, επιβάλλεται η αναγραφή διπλών τιμών σε όλα τα πωλούμενα είδη ή η αναγραφή σε πινακίδα του ποσοστού της έκπτωσης για σαφώς καθορισμένες κατηγορίες ομοίων προϊόντων, με την προϋπόθεση ύπαρξης της αρχικής τιμής κάθε είδους. Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας επισημαίνει ότι, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν αυτές οι διατάξεις, επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι το 0,5% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων του προηγούμενου έτους και, σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο μπορεί να φτάνει το 3% των ακαθαρίστων ετήσιων εσόδων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass