Eurobank | Δίπλα στην οικονομία της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2024 9:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Ιουν 2024 13:05

Ιάκωβος Γιαννακλής,
Αναπληρωτής Διευθύνων
Σύμβουλος της Eurobank

Οι ελληνικές τράπεζες μετά από μια μακρά περίοδο διαδοχικών κρίσεων, γυρίζουν σελίδα και εστιάζουν στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, όλων των επιχειρήσεων αλλά και των νοικοκυριών, σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία υπεραποδίδει έναντι της ευρωζώνης επωφελούμενη και από την αθρόα διαθεσιμότητα κοινοτικών πόρων και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Αυτό αναφέρει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Επικεφαλής Retail & Digital Banking, κ. Ιάκωβος Γιαννακλής, με τον οποίο συνομίλησε η Ελευθερία Λάρισας στο πλαίσιο της 3ήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Τράπεζας στη Θεσσαλία. Θέτοντας σε πρώτο πλάνο τη θεσσαλική οικονομία, η Τράπεζα διοργάνωσε εκδήλωση στη Λάρισα για επιχειρηματικούς πελάτες όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χρ. Κέλλα, αλλά και του Προέδρου του Δ.Σ. της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κ. Γ. Ζαββού.
«Η στήριξη στην πραγματική οικονομία πρέπει να αποδεικνύεται επί πεδίου. Η Eurobank είναι σύμμαχος όλων των τοπικών επιχειρήσεων προκειμένου η περιοχή να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και να καταστήσει ανθεκτικότερο το παραγωγικό της μοντέλο για να ισχυροποιήσει τη διαχρονική της θέση ως αναπτυξιακός κόμβος για την ελληνική οικονομία» εκτιμά ο κ. Ι. Γιαννακλής, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, τη μεγάλη αξία που έχουν τα ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων που εξασφαλίζουν δανεισμό με προνομιακούς όρους καθώς πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρει τα προγράμματα του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ με την εγγύηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης ή για επενδυτικούς σκοπούς, αλλά και το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Invest EU RRF, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. «Και εδώ έχουμε πολύ καλή τιμολόγηση και γρήγορη διαδικασία» σημειώνει, ενώ κάνει ειδική αναφορά και στα ολοκληρωμένα εξειδικευμένα προγράμματα για τον αγροτικό κόσμο, όπως το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα με την ΕΑΤ micro AGRI, για χρηματοδοτήσεις έως €25.000 με 2 χρόνια επιδότηση επιτοκίου στο 100% αλλά και το EIF Agri για αγρότες και ιδιωτικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης με γεωργικό τελικό προϊόν και εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στο 80%. «Επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα, όχι μόνο μεγάλες αλλά και μικρότερες επιχειρήσεις μπορούν σήμερα, με ευνοϊκούς όρους, να ενισχυθούν ενόψει μεγάλων προκλήσεων όπως η ψηφιοποίηση και η πράσινη ανάπτυξη, εδραιώνοντας τον ρόλο τους ως βιώσιμος θύλακας ανάπτυξης και απασχόλησης» εκτιμά ο κ. Γιαννακλής.
Ένα παράλληλο στοίχημα για τις τράπεζες είναι και η παροχή στεγαστικών λύσεων στα ελληνικά νοικοκυριά, διευκολύνοντας πολλές οικογένειες να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι. «Αξιοποιώντας την πολυετή μας εξειδίκευση στη στεγαστική πίστη προσφέρουμε ελκυστικές, καλά σχεδιασμένες λύσεις στους ιδιώτες πελάτες που θέλουν να αγοράσουν δικό τους σπίτι. Αυτό γίνεται εύκολα, αλλά κυρίως γρήγορα, με τη διαδικασία που έχουμε εισάγει που προβλέπει οικονομική προέγκριση σε 48 ώρες και εκταμίευση του ποσού δανείου σε 10 εργάσιμες ημέρες μετά την προσκόμιση του συμβολαίου αγοράς, με δυνατότητα ηλεκτρονικής υπογραφής μέσω της πλατφόρμας Gov.gr» τονίζει ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank.
Οι βέλτιστες πρακτικές και οι έξυπνες λύσεις είναι άλλωστε ο κανόνας για μια τράπεζα που θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική. Η στόχευση αυτή αποτυπώνεται και στο μοντέλο Phygital της Eurobank που συνδυάζει την παρουσία 24|7 δίπλα στον πελάτη, από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης, στη βάση όμως της ανθρωποκεντρικής προσέγγισης. Μάλιστα, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, η Eurobank εγκαινίασε το κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) στη Λάρισα, το πρώτο στην Κεντρική Ελλάδα και το 10ο στη χώρα, το οποίο έχουν στη διάθεσή τους οι πελάτες παράλληλα με όλο το δίκτυο καταστημάτων στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή. Εκείνο που διακρίνει τα Future Branches είναι η αναβαθμισμένη εμπειρία εξυπηρέτησης με όχημα την τεχνολογία που συμπτύσσει χρονικά και διευκολύνει τις συναλλαγές ώστε οι πελάτες και το έμπειρο προσωπικό της Τράπεζας να έχουν περισσότερο χρόνο για να αναπτύξουν περαιτέρω σχέσεις ουσίας και προστιθέμενης αξίας.
«Τα Future Branches είναι ένα ακόμα πεδίο όπου η δέσμευση της Eurobank στην καινοτομία δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τον πελάτη. Αυτός είναι για εμάς οδηγός και σταθερή κατεύθυνση της στρατηγικής μας» καταλήγει ο κ. Γιαννακλής.

1 Lobby

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass