Τελεσίγραφο σε μεγαλο-οφειλέτες

ΛΙΣΤΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ Η ΑΑΔΕ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2023 11:23

Μετά από «διάλειμμα» τεσσάρων ετών στη σκιά της πανδημίας, η ΑΑΔΕ ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει νέες λίστες μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ σε Εφορίες και Ασφαλιστικά Ταμεία.
Πριν το κάνει, θα δώσει μια τελευταία ευκαιρία στους οφειλέτες να γλιτώσουν τη διαπόμπευση. Θα αποστείλει εντός των ημερών ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους καλεί να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε αντίθετη περίπτωση, στις 30 Ιουνίου οι νέες μαύρες λίστες βγαίνουν στον αέρα.
Οι νέες λίστες θα είναι κοινές για όσους χρωστούν σε Εφορίες, Τελωνεία και ΕΦΚΑ και θα αναγράφουν το σύνολο των οφειλών κάθε φορολογούμενου.
Η μία θα περιλαμβάνει τα φυσικά πρόσωπα και η άλλη τις επιχειρήσεις. Πρόκειται για χιλιάδες οφειλέτες οι οποίοι παρά τις οχλήσεις και τις προειδοποιήσεις από την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν τα χρέη τους κατά τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες πριν από τη δημοσιοποίηση των οφειλετών τους θα αποστείλουν «ραβασάκι» στους φορολογούμενους και ασφαλισμένους για διακανονισμό των χρεών τους προκειμένου να βγουν από τη λίστα.
Όσοι δεν φροντίσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα δουν το όνομά τους να φιγουράρει στις λίστες της ΑΑΔΕ. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία δημοσιοποίηση της λίστας των μεγαλο-οφειλετών ήταν για τα φυσικά πρόσωπα στις 10 Ιουλίου 2019 και για τα νομικά πρόσωπα αρχές Δεκεμβρίου 2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass