Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα προγράμματα Αγροτικής Εστίας

ΜΕΧΡΙ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ - ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΕΠ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2023 11:10

Ξεκίνησε από χθες και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 26 Ιουνίου η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων στα ΚΕΠ για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας. Πρόκειται για δικαιούχους του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) ΟΠΕΚΑ που μέσω επτά συνολικά προγραμμάτων ενισχύονται οικονομικά και ψυγαγωγούνται. Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ, προσκομίζουν:


1. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο ΑΜΚΑ, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ.
2. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
3. Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον e-ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.
ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα επτά προγράμματα για το 2023 έχουν ως εξής:
* Κοινωνικός τουρισμός. Αφορά σε διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) για 50.000 δικαιούχους. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν χρήση του προγράμματος από τις 10/7 έως τις 30/5/2024.
* Ιαματικός τουρισμός. Αφορά σε διακοπές 6 ημερών (5 διανυκτερεύσεις) και πέντε απλές λούσεις για 3.500 συνταξιούχους. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από τις 10/7 έως τις 30/5/2024.
* Εκδρομικός τουρισμός. Αφορά σε εκδρομές τεσσάρων ημερών για 12.500 δικαιούχους και πάντα με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από τις 10/7 έως τις 30/5/2024.
* Παιδικές κατασκηνώσεις. Αφορά σε πρόγραμμα, διάρκειας 16 ημερών, για 1.500 παιδιά δικαιούχων της Αγροτικής Εστίας.
* Δωρεάν βιβλία. Το πρόγραμμα αφορά 130.000 δικαιούχους, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βιβλία της επιλογής τους, συνολικής αξίας 20 ευρώ, για κάθε δικαιούχο και 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.
* Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου. Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.
* Χρηματικά βοηθήματα σε πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 1.000 πολύτεκνες, που θα λάβουν βοήθημα 1.000 ευρώ και 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες μητέρες, που θα λάβουν βοήθημα 700 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι τρίτεκνες και οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του 2022 της υποβολής αίτησης συμμετοχής.
ΚΑΙ ΚΛΗΡΩΣΗ
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα προγράμματα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία. Η κατανομή των δικαιούχων γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς, με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.
Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass