Προχωρούν οι διαδικασίες για τις εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο

ΑΚΑΡΠΗ Η Α’ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΔΗΜ. ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2021 21:05

Στη δεύτερη σύγκληση της εκλογικής συνέλευσης των μελών, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, προχώρησε χθες η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς η πρώτη της προχθεσινής Δευτέρας 6/9, όπως αναμενόταν άλλωστε, λόγω έλλειψης συμμετοχής απέβη άκαρπη.

Το ίδιο βέβαια θα συμβεί και στη δεύτερη, οπότε η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά τη Δευτέρα 20/9 στις 7 μ.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας και οι εκλογές όπως έχει προαναγγελθεί στο τριήμερο Τρίτη 21/9, Τετάρτη 22/9 και Πέμπτη 23/9. Σημειώνεται πως η γενική συνέλευση έχει ως αποκλειστικό θέμα την εκλογή προεδρείου και της Εφορευτικής Επιτροπής που θα δρομολογήσει τις διαδικασίες ανάδειξης των νέων διοικητικών οργάνων και των αντιπροσώπων στην ΟΕΜΕΘ για την επόμενη τριετία. Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες (εκλέγειν και εκλέγεσθαι) έχουν όσα μέλη είναι ταμειακώς ενήμερα έως τις 31/12/2020.

MHTSIOYLHS
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΗΤΣΙΟΥΛΗ
Στο μεταξύ, καινοτόμες και ριζοσπαστικές προτάσεις περιλαμβάνουν οι προγραμματικές θέσεις του Δημ. Μητσιούλη. Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΛ, επικεφαλής της παράταξης "Αδέσμευτης Κίνησης Λαρισαίων Εμπόρων Παραγωγής και Ανασυγκρότησης του Κλάδου" (ΑΚΛΕΠΑ), μετά από μακροχρόνια διαβούλευση με εμπόρους της Λάρισας κοινοποίησε το πρόγραμμα της παράταξής του ευελπιστώντας πως θα τύχει της έγκρισης των μελών. Ειδικότερα οι προσπάθειες της παράταξης θα εστιαστούν: Στην οργάνωση και λειτουργία της τοπικής αγοράς, στον πρωταγωνιστικό ρόλο του εμπορίου στην επιχειρηματικότητα και στην οικονομία, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, στη σύσφιξη σχέσεων ιδιαίτερα με παραγωγικούς φορείς, στην παρακολούθηση των δημοτικών και περιφερειακών Συμβουλίων για θέματα που σχετίζονται με την τοπική οικονομία, στη συστηματική μελέτη προβλημάτων του εμπορίου και στην κατάρτιση προτάσεων, στην πιστοδοτική και πιστοληπτική ενίσχυση των επιχειρήσεων, στη δημιουργία Εμπορικού Κέντρου στη σκεπαστή της Νεάπολης, με προτεραιότητα στους ντόπιους εμπόρους και αποκλεισμό των αλλοδαπών μικροπωλητών, στην αναμόρφωση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων και των ημερών λειτουργία τους (Δευτέρα πρωί κλειστά, απόγευμα 5.30 μ.μ. - 9 μ.μ., Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5.30 μμ. - 9 μ.μ. Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.) και στη σύσταση "σχολείων" για την εκπαίδευση νέων εμποροϋπαλλήλων. Παράλληλα η νέα διοίκηση του ΕΣΛ θα διεκδικήσει την κατάργηση του Τειρεσία, κούρεμα των χρεών από τα πιστωτικά ιδρύματα και όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση επιδότηση ενοικίου 80%, μείωση ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών 50%.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass